Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί τα γυάλινα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων είναι καλύτερα από τα πλαστικά

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΓιατί τα γυάλινα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων είναι καλύτερα από τα πλαστικά
spot_img

Ειδικοί βάζουν στη “ζυγαριά” τα γυάλινα και τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πλαστικό είναι ένα βολικό υλικό για τη μεταφορά και αποθήκευση όλων των ειδών των πραγμάτων. Αλλά αν είστε στην αγορά για νέα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, η επένδυση σε γυάλινα δοχεία αντί για πλαστικά είναι μια καλύτερη επιλογή.

Η επιλογή γυάλινων δοχείων αποθήκευσης τροφίμων είναι ένας απλός τρόπος για να μειώσετε την εξάρτησή σας από το πλαστικό. Επιπλέον, η επιλογή αυτή μπορεί επίσης να ωφελήσει την υγεία σας (για να μην αναφέρουμε ότι ενισχύει τους στόχους σας για το ράφι του ψυγείου και σας ενθαρρύνει ακόμα και να τελειώσετε τα περισσεύματα).

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας τροφίμων και εταιρικός διευθυντής τεχνικής κατάρτισης και συμβουλευτικής στα εργαστήρια Microbac, Trevor Craig, αναλύει πότε και γιατί είναι ιδανικό να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας σε γυάλινα δοχεία.

Οι λόγοι για τους οποίους τα γυάλινα δοχεία είναι ιδανικά

  • Το γυαλί δέχεται με ασφάλεια υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες

Ο Craig εξηγεί ότι το γυαλί είναι γενικά ασφαλέστερο για ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Σε αντίθεση με το πλαστικό, το γυαλί «μπορεί να ζεσταθεί ή να κρυώσει, να διατηρήσει το σχήμα του και να αποφύγει οποιαδήποτε διάσπαση που θα μπορούσε να διαρρεύσει βλαβερές χημικές ουσίες», όπως μοιράζεται.

Για τους λόγους αυτούς, τα γυάλινα δοχεία είναι ιδανικά για την ασφαλή, μακροχρόνια αποθήκευση τροφίμων σε καταψύκτες. Το γυαλί μπορεί επίσης να αντέξει καυτές θερμοκρασίες στο πλυντήριο πιάτων, γεγονός που μας οδηγεί στο επόμενο πλεονέκτημα.

  • Το γυαλί είναι πιο υγιεινό

Ξέρετε ότι είναι αδύνατο να βγάλετε την απόχρωση της σάλτσας μαρινάρα από τα πλαστικά σας δοχεία; Εδώ φταίει το πλαστικό, επειδή είναι πορώδες. «Το γυαλί είναι μη πορώδες, οπότε καθαρίζεται ευκολότερα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι λεκέδες, αλλά και λιγότερα σημεία στα οποία μπορούν να εισχωρήσουν τρόφιμα και βακτήρια και τα οποία είναι δύσκολο να καθαριστούν», εξηγεί ο Craig.

Το πλαστικό, αντίθετα, παρουσιάζει εμπόδια στο μέτωπο της καθαριότητας. Όπως δηλώνει η Kate Reeder, η αποθήκευση τροφίμων από πλαστικό μπορεί να γίνει κυριολεκτικά έδαφος αναπαραγωγής για τη δημιουργία βακτηρίων.

«Το πλαστικό είναι ένα πορώδες υλικό, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα έχει σούπερ μικροσκοπικές τρύπες μέσα του, οι οποίες επιτρέπουν στα σωματίδια να περάσουν και να απορροφηθούν», προειδοποίησε η ίδια. Επιπλέον, ο Craig προσθέτει ότι το πλαστικό έχει μεγαλύτερη τάση να συγκρατεί οσμές.

  • Το γυαλί έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Αν και τα γυάλινα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων τείνουν να κοστίζουν περισσότερο από τα πλαστικά, γενικά είναι μια καλύτερη επένδυση για την ποιότητα των τροφίμων σας, την υγεία και το κόστος ανά χρήση. «Το γυαλί διαρκεί περισσότερο και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να ανακυκλωθεί», αναφέρει ο Craig.

«Αυτό δεν συμβαίνει πάντα με το πλαστικό, καθώς μπορεί να χάσει το σχήμα του, προκαλώντας ρωγμές ή αποκόλληση κομματιών και πρέπει να απορρίπτεται πιο συχνά». Φυσικά, θα πρέπει να χειρίζεστε το γυαλί σας απαλά για να αποφύγετε το σπάσιμο.

Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να περιμένετε να μεγιστοποιήσετε την επένδυσή σας μακροπρόθεσμα σε σύγκριση με την εναλλακτική λύση και ταυτόχρονα να έχετε καθαρότερη οικολογική συνείδηση πως δεν προσθέσατε περισσότερα πλαστικά απόβλητα στο οικοσύστημα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο