Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν επιτρέπεται η μεταφορά καρύδας στο αεροπλάνο;

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνΓιατί δεν επιτρέπεται η μεταφορά καρύδας στο αεροπλάνο;
spot_img

Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μία καρύδα κατά τη διάρκεια της πτήσης…

Εάν ταξιδεύετε συχνά αεροπορικώς, πιθανότατα γνωρίζετε τα αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να συσκευαστούν στην καμπίνα και στις check-in αποσκευές. Ένα τρόφιμο που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να θεωρήσουν «ακίνδυνο» να μεταφέρουν στις χειραποσκευές τους είναι η ξηρή καρύδα που πολλές φορές έχει σταθεί αιτία καθυστέρησης κατά τον έλεγχο των αποσκευών… Γιατί όμως;

Όπως εξήγησε η IndiGo Airlines στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, «Η ξηρή καρύδα είναι ένα εξαιρετικά εύφλεκτο αντικείμενο· ως εκ τούτου, η μεταφορά της δεν επιτρέπεται ούτε σε χειραποσκευές ούτε σε παραδοτέες αποσκευές. Περιέχει υψηλή ποσότητα λαδιού το οποίο δεν αποκλείεται να προκαλέσει πυρκαγιά εάν υπερθερμανθεί μέσα στο αεροσκάφος».

Το Μητρώο Επικίνδυνων Αγαθών της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) κατηγοριοποιεί την καρύδα ως κίνδυνο κατηγορίας 4 στο φορτίο. Η αποξηραμένη καρύδα επισημαίνεται ως «εύφλεκτο στερεό που υπόκειται σε αυθόρμητη καύση» που θα μπορούσε «να εκπέμπει εύφλεκτα αέρια όταν έρχεται σε επαφή με το νερό». Ωστόσο, η μεταφορά προϊόντων καρύδας ειδικά συσκευασμένα για το λιανικό εμπόριο επιτρέπεται.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο