Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανικό MasterChef: Καταγγελία διαγωνιζόμενου για τις εξαντλητικές συνθήκες των γυρισμάτων

ΑρχικήΝέαΒρετανικό MasterChef: Καταγγελία διαγωνιζόμενου για τις εξαντλητικές συνθήκες των γυρισμάτων
spot_img

Ένας πρώην ημιφιναλίστ του Βρετανικού MasterChef έδωσε μια εικόνα για το έντονο περιβάλλον του διαγωνισμού μαγειρικής.

Ο υψηλής πίεσης διαγωνισμός μαγειρικής βλέπει συνήθως 32 επαγγελματίες σεφ να μπαίνουν στην κουζίνα του MasterChef με στόχο να αναδειχθούν πρωταθλητές. Η εκπομπή διαρκεί επτά εβδομάδες, δοκιμάζοντας τους σεφ στις μαγειρικές τους ικανότητες σε διάφορες προκλήσεις υψηλής πίεσης.

Ο Anthony O’Shaughnessy, ο οποίος υπέβαλε αίτηση για το σόου το 2018, μίλησε στη Metro για τη θητεία του στο σόου.

Για την οντισιόν του, αποκάλυψε ότι έπρεπε να πάει ένα έτοιμο πιάτο στους παραγωγούς, ταξιδεύοντας από το σπίτι του στο Teesside μέχρι τη Γλασκώβη.

Μόλις ο σεφ, ο οποίος εργάζεται τώρα ως επικεφαλής σεφ στη σχολή μαγειρικής Blackfriars στο Newcastle, πήρε μια θέση στην εκπομπή, έκανε εξάσκηση στα πιάτα εκ των προτέρων και εξήγησε ότι ξόδεψε περίπου χίλιες λίρες για τα υλικά. «Το υπολόγισα, ξόδεψα περίπου ένα χιλιάρικο κατά τη διάρκεια της εκπομπής, απλά αγοράζοντας υλικά για να δοκιμάζω πράγματα ξανά και ξανά.» δήλωσε ο ίδιος

Ενώ η παραγωγή της εκπομπής αγοράζει τα τρόφιμα για την κουζίνα του MasterChef, τα πράγματα δεν πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο. «Υπήρξε μια περίπτωση που πήγαινα να φτιάξω ένα parmo και ζήτησα πορτοκαλί τυρί τσένταρ, αλλά δεν το πήραν. Μου παρείχαν λευκό τυρί.»

Ο O’Shaughnessy αποκάλυψε επίσης ότι οι μέρες των γυρισμάτων είναι πολύωρες για τους διαγωνιζόμενους που δεν μένουν εκεί που είναι τα στούντιο. Ταξίδευε μεταξύ Teesside και Λονδίνου, πράγμα που σήμαινε πολλές ώρες στο δρόμο. «Έφτανα γύρω στις δύο το πρωί και μετά σηκωνόμουν στις πέντε για τα γυρίσματα. Ήταν πολύ κουραστικό».

Ωστόσο, υπήρχε λύση αν πεινούσαν, κρυμμένη σε κοινή θέα, στο κομψό και καθαρό περιβάλλον της κουζίνας του MasterChef που οι τηλεθεατές έχουν συνηθίσει. «Υπήρχαν πραγματικά πολλές φορές που όταν καθόμασταν στον καναπέ περιμένοντας και η κάμερα έπαιρνε πλάνα, είχαμε κουτάκια Fanta ανάμεσα στα πόδια μας και πατατάκια κρυμμένα στις γωνίες».

Τέλος, ενώ οι διαγωνιζόμενοι ετοιμάζουν κάποια απολαυστικά πιάτα, οι κριτές πρέπει να τα φάνε κρύα. Αυτό συμβαίνει επειδή το συνεργείο χρειάζεται πρώτα χρόνο για να τα φωτογραφίσει και να τα κινηματογραφήσει.

«Πρέπει να το έχετε αυτό κατά νου. Δεν το γνώριζα αυτό πριν, αλλά καθώς ο διαγωνισμός προχωρούσε, έπρεπε στην πραγματικότητα να σχεδιάζω τα πιάτα με βάση το γεγονός ότι θα ήταν κρύα», ενημέρωσε ο O’Shaughnessy.

Έτσι, όταν τα επιδόρπια παγωτού μετατρέπονται σε ένα χάος που στάζει, μπορεί να μην οφείλεται απαραίτητα σε γκάφα της κουζίνας. Γεγονός φυσικά που αμφισβητεί και την αξιοπιστία των κριτικών για τα πιάτα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τροφικός κίνδυνος από μεγάλο ελληνικό σουπερμάρκετ – Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε παράβαση του 11§1Δ των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Αυτό που διαβάζουμε ότι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε χώρες του εξωτερικού έγινε και στην Ελλάδα.

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο