Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μα τι έχει τέλος πάντων αυτός ο καφές και πωλείται 10000 ευρώ το κιλό;

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΜα τι έχει τέλος πάντων αυτός ο καφές και πωλείται 10000 ευρώ το κιλό;
spot_img

Έχετε τίποτα ψιλά για ένα φλυτζανάκι;

Σας αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις ακόμη και στον καφέ; Υπάρχει μια ποικιλία που είναι πραγματικά ξεχωριστή αλλά για να την δοκιμάσετε θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι όχι μόνο στην τσέπη αλλά στον τραπεζικό σας λογαριασμό!

Πρόσφατα, οι εταιρείες καφέ έστησαν μια μεγάλη γιορτή με αφορμή τη δημοπρασία «Best of Panamá 2024», αναδεικνύοντας μερικούς από τους κορυφαίους παραγωγούς της χώρας και τους κόκκους τους. Η φετινή εκδήλωση σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς η ποικιλία Elida Geisha Natural Torre από το οικογενειακό κτήμα Lamastus πωλήθηκε για το εντυπωσιακό ποσό των 10.013 δολαρίων ανά κιλό!

«Ευχαριστούμε όλους τους πλειοδότες και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους νικητές της ποικιλίας, την Saza Coffee από την Ιαπωνία», γράφει μια ανάρτηση του κτήματος στο Instagram μετά τη δημοπρασία.

Όπως σημείωσε το κτήμα, μέρος της παρτίδας απέκτησαν οι εταιρείες Grand Cru Coffee, OKLAO Specialty Coffee, Brew Boyy Crew, Ruber Roastery, Pebble Coffee for Simple Kaffa, Paradise Coffee Roasters και Ruliweb. Στις εταιρείες αυτές οι μερακλήδες μπορούν, αν το αντέχει το πορτοφόλι τους, να δοκιμάσουν και τον βραβευμένο, πανάκριβο καφέ!

«Είναι ιδιαίτερα τιμητική για εμάς η αναγνώριση αυτή. Μετά από 100 χρόνια σκληρής δουλειάς και τέσσερις γενιές που αφοσιώθηκαν στο προϊόν, το να πετύχουμε ένα τέτοιο ρεκόρ με μια εταιρεία 13.000 χιλιόμετρα μακριά στην Ιαπωνία μοιάζει απίστευτο».

«Νομίζω ότι αυτή ήταν η πιο ανταγωνιστική χρονιά όλων των εποχών», λέει ο Manuel Barsallo, ειδικός στον παναμαϊκό καφέ και επικεφαλής ποιοτικού ελέγχου, επεξεργασίας και πωλήσεων του Café Don Benjie. «Στον Παναμά, δεν επιδιώκουμε την ποσότητα, αλλά την ποιότητα», διευκρινίζει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κονσέρβες: Τι συμβαίνει με τις καρκινογόνες επικαλύψεις

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία ακόμη και σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως αποδεκτές.

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο