Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτά είναι τα τρόφιμα που δε πρέπει να μπαίνουν ΠΟΤΕ στο πολυμίξερ

ΑρχικήΟικιακάΑυτά είναι τα τρόφιμα που δε πρέπει να μπαίνουν ΠΟΤΕ στο πολυμίξερ
spot_img

Τα τρόφιμα στο πολυμίξερ που θα μπορούσαν να καταστρέψουν το γεύμα ή ακόμα και το μηχάνημά σας.

Ακόμα και το καλύτερο πολυμίξερ (ή αλλιώς μούλτι) μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα αν δεν τον χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, το να βάζετε ορισμένα συστατικά στο πολυμίξερ σας μπορεί όχι μόνο να σας δώσει υποδεέστερα αποτελέσματα, αλλά και να προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα.

Ενώ τα πολυμίξερ είναι ένα από τις πιο ευέλικτες συσκευές που μπορείτε να έχετε στην κουζίνα, δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε τρόφιμα που έχουν τον σωστό όγκο και τη σωστή συνοχή.

Σύμφωνα με τον Stephen Catherall, Διευθυντή Πωλήσεων της Magimix, της εταιρείας που παρήγαγε τον πρώτο οικιακό επεξεργαστή τροφίμων το 1971, αυτά είναι τα τρόφιμα που δε πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο πολυμίξερ:

  • Ολόκληρα μπαχαρικά

Ενώ δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να προσθέσετε μερικούς σπόρους ή κόκκους πιπεριού σε ένα μείγμα μαρινάδας ή σε κάποια σάλτσα στο πολυμίξερ, δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε στη θέση ενός μύλου μπαχαρικών.

«Ενώ το πολυμίξερ μπορεί να ψιλοκόψει το μπαχαρικό, δεν θα παράγει ποτέ τόσο λεπτή σκόνη όσο ένας ειδικός μύλος μπαχαρικών και το σκληρό μπαχαρικό μπορεί να προκαλέσει κάποιες γρατζουνιές και αδιαφάνεια στο μπολ όπου χτυπά με δύναμη στις πλευρές», δήλωσε ο Catherall.

«Το πολυμίξερ είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για την επεξεργασία πιο μαλακών σπόρων, όπως το σουσάμι, τους οποίους μπορείτε να μετατρέψετε στην πιο απαλή πάστα ταχινιού».

  • Κατεψυγμένο κρέας

«Ενώ το μερικώς κατεψυγμένο κρέας είναι στην πραγματικότητα ωφέλιμο όταν κόβεται σε φέτες στο πολυμίξερ, καθώς σκληραίνει το κρέας καθιστώντας το λιγότερο εύκαμπτο και ελαστικό, το οποίο με τη σειρά του παράγει καθαρότερες φέτες, το πλήρως κατεψυγμένο κρέας γίνεται πολύ σκληρό και θα καταστρέψει τη λεπίδα και τα πλαστικά μέρη της μηχανής», υποστηρίζει ο Catherall.

  • Μεγάλα, σκληρά τρόφιμα

«Η καλύτερη πρακτική είναι να τεμαχίζετε πρώτα τα μεγάλα, πιο σκληρά αντικείμενα σε μικρά κομμάτια πριν τα προσθέσετε στο μπολ του πολυμίξερ», δηλώνει ο Catherall. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει πιο σκληρά λαχανικά, όπως καρότα ή πατάτες, τα οποία μπορεί να είναι πολύ μεγάλα για το μπολ κοπής, αν επιχειρήσετε να τα κόψετε ολόκληρα.

«Αυτό όχι μόνο θα περιορίσει την αχρείαστη καταπόνηση του μηχανήματος, αλλά θα παράγει και πιο ομοιόμορφα τεμαχισμένα τρόφιμα».

  • Ξύσμα εσπεριδοειδών

«Προσπαθείτε πάντα να ενσωματώνετε με άλλα τρόφιμα ή υγρά το ξύσμα εσπεριδοειδών για να περιορίσετε την επαφή με το μπολ του πολυμίξερ», δήλωσε ο Catherall. «Αυτό συμβαίνει επειδή το λεμονένιο μέσα στο ξύσμα των εσπεριδοειδών είναι ένας διαλύτης/απολιπαντικό που μπορεί να θολώσει το πλαστικό».

Ενώ αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την απόδοση του πολυμίξερ σας, θα μπορούσε να περιορίσει τη διαύγεια στα πλαστικά μπολ, η οποία είναι δύσκολο να αποκατασταθεί.

  • Ζύμη ζαχαροπλαστικής

Ένα καλό πολυμίξερ θα πρέπει να συνδυάζει το βούτυρο και το αλεύρι με σχετική ευκολία, για να περιορίσει την ποσότητα ζύμωσης που χρειάζεται να κάνετε με το χέρι, η οποία μπορεί να ζεστάνει το βούτυρο και να επηρεάσει την υφή της ζύμης σας.

Ωστόσο, ο Catherall προειδοποιεί ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους τύπους ζύμης που ζυμώνετε στο πολυμίξερ. «Αν ανεβάσετε την ενυδάτωση πολύ ψηλά, κινδυνεύετε να υπερφορτώσετε το μοτέρ και να προκαλέσετε μόνιμη βλάβη στη μηχανή σας».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο