Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βράσιμο: Το κόλπο για να μη φουσκώνει και χύνεται το νερό έξω από την κατσαρόλα

ΑρχικήΟικιακάΒράσιμο: Το κόλπο για να μη φουσκώνει και χύνεται το νερό έξω από την κατσαρόλα
spot_img

Γλιτώστε από το καθάρισμα και το τρίψιμο με μια απλή κίνηση!

Βράζετε λαχανικά ή ζυμαρικά όταν ξαφνικά αρχίζει να φουσκώνει και χύνεται το νερό έξω από την κατσαρόλα και πάνω στα μάτια της κουζίνας που αφήνουν στίγμα και μετά θέλουν τρίψιμο.

Κι όμως είναι τόσο απλό να γλιτώσουμε από αυτόν τον συνηθισμένο μπελά στην κουζίνα! Αρκεί την ώρα που φουσκώνει το νερό να τοποθετήσετε μια ξύλινη κουτάλα ξαπλωτή στο στόμιο της κατσαρόλας και οι φυσαλίδες ως διά μαγείας θα υποχωρήσουν.

Αυτό αποκαλύπτει ο tik toker @gurusidneyraz σε βίντεο που μοιράστηκε με την αστεία λεζάντα: “Εδώ είναι κάτι που θα ήθελα να ήξερα πριν κλείσω τα 30 μου”.

Όταν οι φυσαλίδες που ανεβαίνουν στην κορυφή έρχονται σε επαφή με το ξύλινο κουτάλι, η επιφανειακή τάση των φυσαλίδων διαταράσσεται, με αποτέλεσμα να σπάνε και να διασκορπίζονται ξανά στο υγρό. Επιπλέον, το ξύλινο κουτάλι λειτουργεί ως φυσικό εμπόδιο, εμποδίζοντας τις φυσαλίδες να φτάσουν στην άκρη της κατσαρόλας και να χυθούν. Οι απορροφητικές ιδιότητες του ξύλου μπορεί επίσης να παίζουν μικρό ρόλο παίρνοντας μέρος της υγρασίας από τις φυσαλίδες.

Η επιτυχία του κόλπου εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος της κατσαρόλας, την ποσότητα νερού και την ποσότητα θερμότητας που χρησιμοποιείτε. Αν ο βρασμός γίνεται σε πολύ δυνατή φωτιά και οι φυσαλίδες φουσκώνουν γρήγορα, το κουτάλι μπορεί επίσης να ζεσταθεί γρήγορα – με αποτέλεσμα οι φυσαλίδες να βράσουν και να κατακλύσουν την κατσαρόλα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο