Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επενδυτές 13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πιέζουν για μείωση των αντιβιοτικών στην τροφική αλυσίδα

ΑρχικήΝέαΕπενδυτές 13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πιέζουν για μείωση των αντιβιοτικών στην τροφική αλυσίδα
spot_img

Η μικροβιακή αντοχή (AMR), αναγνωρίζεται ως συστημικός κίνδυνος παρόμοιος με τον COVID-19 και την οικονομική κρίση του 2008.

Επενδυτές που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 13 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία υπέγραψαν δήλωση καλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αναλάβουν δράση για να περιορίσουν την εξάπλωση της μικροβιακής αντοχής (AMR) ενόψει της δεύτερης συνάντησης υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την AMR αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η δήλωση είναι η τελευταία έκκληση για δράση από την πρωτοβουλία Investor Action on AMR (IAAMR), που ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Access to Medicine, το δίκτυο επενδυτών FAIRR που υποστηρίζεται από 75 τρισεκατομμύρια δολάρια και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι 80 επενδυτές που έχουν υπογράψει, την επιστολή καλούν τους παγκόσμιους ηγέτες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ανταποκριθούν σε επτά κρίσιμα αιτήματα* για την αντιμετώπιση της AMR – που περιλαμβάνει επιστημονική καθοδήγηση και στόχους, αποτελεσματική διαχείριση και μία «One Health προσέγγιση που εξετάζει την αλληλεπίδραση μεταξύ της υγείας των ζώων, του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Αναγνωρισμένο ως κορυφαία απειλή για την παγκόσμια υγεία και την οικονομία, ο χρόνος τρέχει καθώς το κόστος της AMR γίνεται πιο ξεκάθαρο. Χωρίς ουσιαστική δράση, οι θεραπείες που σχετίζονται με την AMR και οι απώλειες παραγωγικότητας θα μπορούσαν να κοστίσουν 412 δισεκατομμύρια δολάρια και 443 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα ετησίως έως το 2035. Η AMR στοίχισε 1,27 εκατομμύρια ζωές το 2019, περισσότερες από τον ιό HIV και την ελονοσία, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί στα δέκα εκατομμύρια ετησίως έως το 2050.

*

  1. Ενθαρρύνουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο να υποστηρίξουν τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, με πρότυπο τη Διεθνή Ομάδα για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η οποία θα παρέχει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής τακτικές επιστημονικές αξιολογήσεις σχετικά με την AMR. 
  2. Ενθαρρύνουμε τους παγκόσμιους φορείς χάραξης πολιτικής να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός διεθνούς πλαισίου, όπως το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ ή η Συμφωνία του Παρισιού, για την AMR με στόχο βασισμένο στην επιστήμη να καθοδηγεί τη βιώσιμη και συνεκτική δράση για την AMR.  
  3. Ενθαρρύνουμε τους παγκόσμιους φορείς χάραξης πολιτικής να δεσμευτούν για μειώσεις στη χρήση αντιβιοτικών στη γεωργία και να τερματίσουν τη συνήθη χρήση αντιβιοτικών για την προώθηση της ανάπτυξης και την ομαδική προφύλαξη στην κτηνοτροφία. 
  4. Ενθαρρύνουμε τους φορείς χάραξης πολιτικής παγκοσμίως να υιοθετήσουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον καθορισμό ανώτατων ορίων υπολειμμάτων για αντιβιοτικά στα λύματα από εγκαταστάσεις παραγωγής. Ενθαρρύνουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής παγκοσμίως να δημιουργήσουν κατάλληλους μηχανισμούς για τη διαχείριση των υπολειμμάτων αντιβιοτικών που εισέρχονται στο περιβάλλον από πρόσθετες πηγές, όπως η κοπριά ζώων και τα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων. 
  5. Ενθαρρύνουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης για χρήση AMR και αντιβιοτικών, με βάση τα υπάρχοντα τετραμερή συστήματα επιτήρησης, για τον εντοπισμό προτύπων και την ανάλογη αντίδραση. Αυτό θα πρέπει να ενσωματώνει δεδομένα για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Ειδικότερα, οι φορείς χάραξης πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις νομοθετικές απαιτήσεις, παρόμοιες με εκείνες των κρατών μελών της ΕΕ, που απαιτούν την ακριβή συλλογή και αναφορά του όγκου και της χρήσης αντιβιοτικών στη κτηνοτροφία. 
  6. Ενθαρρύνουμε τους παγκόσμιους φορείς χάραξης πολιτικής να συνεχίσουν να προωθούν την έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α) νέων αντιμικροβιακών και εναλλακτικών στα αντιμικροβιακά, ειδικά εκείνων που στοχεύουν παθογόνα προτεραιότητας όπως ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διασφαλίζοντας ότι οι ανάγκες των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος (LMIC) είναι λαμβάνεται υπόψη. Σημειώνουμε ότι αρκετές χώρες της G7 έχουν εισαγάγει κίνητρα ώθησης και έλξης και ενθαρρύνουν άλλα έθνη να θεσπίσουν παρόμοιους μηχανισμούς για να διασφαλίσουν τη μελλοντική ανάπτυξη και διαθεσιμότητα κρίσιμων αντιμικροβιακών και εναλλακτικών στα αντιμικροβιακά. 
  7. Ενθαρρύνουμε τους παγκόσμιους φορείς χάραξης πολιτικής να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ισότιμης παγκόσμιας πρόσβασης σε νέα και υπάρχοντα αντιμικροβιακά και εναλλακτικές λύσεις στα αντιμικροβιακά. Αυτό θα μπορούσε να υποστηριχθεί με τη σύσταση ενός πολυμερούς ταμείου για την παροχή χρηματοδότησης σε LMIC για την προώθηση της δίκαιης πρόσβασης στα αντιμικροβιακά. ενασχόληση με την αγορά γενόσημων και βιοομοειδών για να τους δώσει κίνητρα ώστε να εργάζονται για την κάλυψη της προσφοράς και της ζήτησης με προϊόντα εγγυημένης ποιότητας· υποστήριξη της εφαρμογής των εθνικών σχεδίων δράσης· βελτίωση των συστημάτων επιτήρησης· και επιβολή προγραμματισμού έγκαιρης πρόσβασης σε όλες τις συνεργασίες Ε&Α.  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο