Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες»: Εκδήλωση για τις ρίζες της Κρητικής διατροφής

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων«Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες»: Εκδήλωση για τις ρίζες της Κρητικής διατροφής
spot_img

Προβολή της Κρητικής διατροφής ως κεντρικού στοιχείου της πολιτιστικής ταυτότητας και της κοινωνικής ευημερίας.

Μια εκδήλωση μέσω της οποίας επιχειρείται να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των αρχαίων Μινωικών παραδόσεων και της σύγχρονης κοινωνίας, εντάσσοντας την ιστορική γνώση και την πολιτιστική κληρονομιά στην καθημερινή μας ζωή και εκπαίδευση, πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 19.00 στη Σταλίδα.

Η εκδήλωση με τίτλο «Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες – ταξίδι στις ρίζες της Κρητικής διατροφής», αποτελεί πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Ενότητας ΜΑΛΛΩΝ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριανών, και τον Σύλλογο Απανταχού Κρασσανών και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO «ΚΝΩΣΟΣ», της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου.

Μέσα από την παρουσίαση των μινωικών διατροφικών συνηθειών, τεχνολογιών και τεχνών, οι διοργανωτές θέλουν να προβάλλουν την αξία της διατροφής ως κεντρικού στοιχείου της πολιτιστικής ταυτότητας και της κοινωνικής ευημερίας. Ενθαρρύνουν την κοινωνία να υιοθετήσει πιο βιώσιμους τρόπους διαβίωσης, ενώ ταυτόχρονα όπως σημειώνουν: «Τιμούμε και αναβιώνουμε τις παραδόσεις που έχουν συνθέσει την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Στοχεύουμε στο να καταστήσουμε αυτή την εκδήλωση ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια για την προώθηση της εκπαίδευσης, της πολιτιστικής ανταλλαγής και της διατήρησης της βιοποικιλότητας, συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν και οδηγώντας προς ένα βιώσιμο μέλλον».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο