Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Ελληνικές ελιές χωρίς αλάτι

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία: Ελληνικές ελιές χωρίς αλάτι
spot_img

Olivia:Καινοτόμα προϊόντα επιτραπέζιας ελιάς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και αυξημένη διάρκεια ζωής.

Νέα προϊόντα ελιάς με ανώτερα διατροφικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αυξημένη διάρκεια ζωής και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, συμμάχησαν δημιουργήθηκαν μέσα από το έργο «Olivia» για το οποίο «αυμμάχησαν» η εταιρεία Pelopac, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η AgroApps.

Στη χώρα μας, η ελιά θεωρείται «ναυαρχίδα» των αγροτικών προϊόντων, ενώ κατέχει κυρίαρχο κομμάτι στη μεσογειακή διατροφή αποτελώντας ένα κατεξοχήν παραδοσιακό προϊόν, με σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Οι ελιές χαρακτηρίζονται από το υψηλό φαινολικό τους περιεχόμενο, την αντιοξειδωτική τους δράση και την περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό, ενώ η ζύμωση της επιτραπέζιας αφορά σε μια διαδικασία που στηρίζεται στη χρήση του κοινού αλατιού, ως κύριο συστατικό της άλμης.

Όμως, έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο πληθυσμός, παγκοσμίως, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλατιού και λόγω της σύνδεσης του με την υπέρταση και τις ρυθμιστικές λειτουργίες του οργανισμού έχει προταθεί η μείωση της πρόσληψής του.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προαναφερόμενοι εταίροι «έτρεξαν« το τετραετές έργο Olivia:Καινοτόμα προϊόντα επιτραπέζιας ελιάς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και αυξημένη διάρκεια ζωής, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος έτους και τα αποτελέσματά του, όπως και η διαδρομή του, οι μεθοδολογίες που εφαρμόστηκαν και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 19/9. Στην εκδήλωση, εκπρόσωποι των εταίρων που «έτρεξαν» το Olivia, θα μιλήσουν επίσης για τις δυνατότητες και τα οφέλη της συνεργασίας τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο