Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστολή στην Von der Leyen από την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία σοκολάτας, μπισκότων και ζαχαροπλαστικής

ΑρχικήΝέαΕπιστολή στην Von der Leyen από την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία σοκολάτας, μπισκότων και ζαχαροπλαστικής
spot_img

Επείγουσα έκκληση για σαφήνεια σχετικά με τον κανονισμό της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών: Μια συλλογική έκκληση από τη βιομηχανία.

 Ενώ κολοσσοί τροφίμων όπως δηλώνουν έτοιμοι για τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αποψίλωσης και υποβάθμισης των δασών, η Ευρωπαϊκή  βιομηχανία σοκολάτας, μπισκότων και ζαχαροπλαστικής CAOBISCO απηύθυνε έκκληση για «περισσότερη σαφήνεια». Η CAOBISCO αντιπροσωπεύει περισσότερες από 13.000 ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής σοκολάτας, μπισκότων και ζαχαροπλαστικής, εκ των οποίων το 99% είναι ΜΜΕ.

Η CAOBISCO μαζί με έναν συνασπισμό οργανώσεων που εκπροσωπούν διάφορους τομείς που επηρεάζονται από τον κανονισμό της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών (EUDR) επικοινώνησαν με την Ursula von der Leyen, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τις πρόσφατες ενημερώσεις που παρέχονται κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής

«Παρά τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού, ενωθήκαμε για να ζητήσουμε την άμεση δημοσίευση των ενημερωμένων Συχνών Ερωτήσεων (FAQs) και των εγγράφων καθοδήγησης για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που εγείρονται στο Πληροφοριακό Σύστημα. Χωρίς αυτούς τους βασικούς πόρους, η συμμόρφωση με την EUDR θα παρεμποδιστεί σημαντικά, δημιουργώντας αβεβαιότητα και υπονομεύοντας τις σημαντικές επενδύσεις τους για την επίτευξη των στόχων του κανονισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Caobisco.

Η επιστολή υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για σαφήνεια και αποτελεσματικά εργαλεία για να βοηθηθούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς του κλάδου στην πλοήγηση στις απαιτήσεις της EUDR. Καθυστερώντας τη δημοσίευση αυτών των πόρων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινδυνεύει να δημιουργήσει εμπόδια για τις επιχειρήσεις καθώς προσπαθούν να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους βιωσιμότητας, τηρώντας παράλληλα τις νέες νομικές υποχρεώσεις. Προτρέπουμε την Επιτροπή να δώσει προτεραιότητα στη διάδοση καθοδήγησης και εργαλείων τις επόμενες ημέρες, αναγνωρίζοντας ότι μια συλλογική προσέγγιση είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την προστασία και την αποκατάσταση των δασών του κόσμου όσο και για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των εμπλεκόμενων βιομηχανιών.

H επιστολή εστάλη τη Δευτέρα, ωστόσο σήμερα δημοσιεύτηκαν οι νέοι κωδικοί εγγράφων TARC του EUDR για την εφαρμογή του κανονισμού αποψίλωσης των δασών, που δίνει  μια σαφή εικόνα όλων των μέτρων που πρέπει να αναληφθούν από εκείνους που εμπλέκονται στην εισαγωγή εμπορευμάτων στην ΕΕ ή στην εξαγωγή εμπορευμάτων από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ISO: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

O ISO βοηθά τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να...

Απάτη τροφίμων: Νέο εργαλείο της ΕΕ για την προστασία της ακεραιότητας της τροφικής αλυσίδας

Ένα εργαλείο πληροφορικής ανάλυσης κινδύνου βάσει πληροφοριών που προστατεύει τα ευρωπαϊκά συστήματα τροφίμων.

7 νεκροί από μαγιά αρτοποιίας – Μόλυνση της γραμμής παραγωγής με λιστέρια

Η νομοθεσία που δεν απαιτεί την αναφορά στις αρχές παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμών, σε μη έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTE), ήταν μοιραία για 7 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο