Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Γιατί αδειάζουν τα ράφια των σουπερμάρκετ από χαρτιά υγείας

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Γιατί αδειάζουν τα ράφια των σουπερμάρκετ από χαρτιά υγείας
spot_img

Οι ανήσυχοι καταναλωτές γεμίζουν τις αποθήκες τους με χαρτιά υγείας.

Αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για χαρτί υγείας και άλλα είδη καθημερινής χρήσης, με αφορμή φόβους για διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού λόγω μιας απεργίας στα λιμάνια και επιπλέον αιτίες που σχετίζονται με τις καταστροφές από τον τυφώνα Helene.

Ορισμένοι καταναλωτές, έχοντας βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις κατά την πανδημία του COVID-19, φοβούνται ότι θα υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις, και γι’ αυτό σπεύδουν να εφοδιαστούν μαζικά με προϊόντα χαρτιού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Costco, μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ, το χαρτί υγείας Charmin, που αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες μάρκες, έχει εξαντληθεί σε πολλά καταστήματα της εταιρείας σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός από το Charmin, οι ελλείψεις επεκτείνονται και σε άλλα προϊόντα χαρτιού, όπως χαρτοπετσέτες, και οι ελλείψεις έχουν αναφερθεί σποραδικά σε διάφορες περιοχές.

Ο Gary Millerchip, επικεφαλής οικονομικών της Costco, σε δηλώσεις του αναγνώρισε την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για τα προϊόντα καθημερινής χρήσης, ιδιαίτερα αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των χαρτιών, όπως το χαρτί υγείας και οι χαρτοπετσέτες.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε το κοινό ότι η εταιρεία δεν αναμένει σοβαρές ελλείψεις ή προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς λαμβάνονται μέτρα για την άμεση αναπλήρωση των αποθεμάτων και την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης.

Η απεργία στα λιμάνια των ΗΠΑ είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε αυτές τις ελλείψεις. Από την 1η Οκτωβρίου, η Διεθνής Ένωση Μακρομεταφορέων, το συνδικάτο που εκπροσωπεί περίπου 47.000 εργαζομένους σε όλα τα μεγάλα λιμάνια των ανατολικών ΗΠΑ και της ακτής του Κόλπου, έχει ξεκινήσει απεργία. Οι απεργοί ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους καθώς και προστασία από την αυτοματοποίηση, η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας τους.

Η απεργία αυτή έχει επιφέρει καθυστερήσεις στη μεταφορά προϊόντων από τα λιμάνια σε πολλά σημεία των ΗΠΑ, γεγονός που έχει πυροδοτήσει φόβους για ελλείψεις στα καταστήματα λιανικής. Οι φόβοι αυτοί έχουν ενισχυθεί από την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Helene, ο οποίος χτύπησε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, καταστρέφοντας υποδομές και αυξάνοντας τη ζήτηση για βασικά είδη, συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού υγείας και άλλων καθημερινών προμηθειών.

Πέρα από την Costco, και άλλες μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης αντιμετωπίζουν αυξημένη ζήτηση και ελλείψεις σε συγκεκριμένα προϊόντα. Η Kroger, ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές τροφίμων στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι έχει θέσει προσωρινά όρια στις αγορές συγκεκριμένων προϊόντων, όπως το χαρτί κουζίνας, το χαρτί υγείας και το εμφιαλωμένο νερό. Αυτά τα μέτρα στοχεύουν στο να περιοριστεί η μαζική αγορά προϊόντων από τους καταναλωτές και να εξασφαλιστεί ότι όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα είδη.

Η Walmart, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ, ανέφερε επίσης αυξημένη ζήτηση για προϊόντα χαρτιού, ιδιαίτερα σε περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Helene. Παρόλο που η Walmart εργάζεται στενά με τους προμηθευτές για να διασφαλίσει την επάρκεια αποθεμάτων, υπάρχουν αναφορές για τοπικές ελλείψεις σε κάποια καταστήματα της εταιρείας. Η Target, άλλη μία μεγάλη αλυσίδα λιανικής, αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα, αλλά η εταιρεία απέφυγε να κάνει σχόλια για την κατάσταση.

Οι εταιρείες που παράγουν προϊόντα χαρτιού, όπως η Kimberly-Clark, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση και την πιθανότητα ελλείψεων. Η Kimberly-Clark, η οποία παράγει γνωστά προϊόντα όπως το χαρτί υγείας Scott και τα χαρτομάντιλα Kleenex, ανέφερε ότι η απεργία στα λιμάνια δεν έχει επηρεάσει την ικανότητά της να προμηθεύει τα προϊόντα της στην αγορά.

Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε προετοιμαστεί εγκαίρως πριν από την απεργία, λαμβάνοντας μέτρα για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού της. Παράλληλα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να προσαρμόσει την προσέγγισή της, αν χρειαστεί, για να ανταποκριθεί στις συνθήκες της αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.

Τροφική αλλεργία: Η πρώτη παγκόσμια έρευνα για τα ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργεί

Νέα μελέτη υπογραμμίζει την έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα που διαχειρίζονται τροφικές αλλεργίες.

Το χειρότερο σημείο για να αποθηκεύσετε ξηρούς καρπούς

Οδηγίες χρήσης για ασφαλή αποθήκευση ξηρών καρπών στο σπίτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο