Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Αλλαγές στο σύστημα παραγωγής πουλερικών με στόχο τη βελτίωση του Food Safety

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Αλλαγές στο σύστημα παραγωγής πουλερικών με στόχο τη βελτίωση του Food Safety
spot_img

cibum team

Κάθε χρόνο, η  Salmonella  και το Campylobacter, δύο βακτήρια που βρίσκονται συνήθως στα πουλερικά, αρρωσταίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια Αμερικανούς και προκαλούν ζημίες άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα ποσοστά ασθενειών δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά εδώ και 20 χρόνια, υποδεικνύοντας ότι το τρέχον ρυθμιστικό σύστημα δεν κάνει αρκετά καλή δουλειά για την προστασία των καταναλωτών.

Τα απογοητευτικά αυτά στοιχεία οδήγησαν τους κορυφαίους παραγωγούς πουλερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες-Butterball, Perdue Farms, Tyson Foods και Wayne Farms-ενώθηκαν με το CSPI και τις ομάδες Consumer Reports, Consumer Association of America και Stop Foodborne Illness για να ευθυγραμμιστούν πίσω από ένα σύνολο αρχών ασφάλειας τροφίμων και ζήτησαν από τον υπουργό Γεωργίας Tom Vilsack να  ανανεώσει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων πουλερικών  σύμφωνα με αυτές τις αρχές.

Την πρωτοβουλία προσυπογράφουν θύματα τροφιμογενών ασθενειών, πρώην ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), κορυφαίοι επιστήμονες για την ασφάλεια των τροφίμων και η Ένωση Υπαλλήλων Τροφίμων και Φαρμάκων. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο