Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
24 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Αλλαγές στο σύστημα παραγωγής πουλερικών με στόχο τη βελτίωση του Food Safety

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Αλλαγές στο σύστημα παραγωγής πουλερικών με στόχο τη βελτίωση του Food Safety
spot_img

cibum team

Κάθε χρόνο, η  Salmonella  και το Campylobacter, δύο βακτήρια που βρίσκονται συνήθως στα πουλερικά, αρρωσταίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια Αμερικανούς και προκαλούν ζημίες άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα ποσοστά ασθενειών δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά εδώ και 20 χρόνια, υποδεικνύοντας ότι το τρέχον ρυθμιστικό σύστημα δεν κάνει αρκετά καλή δουλειά για την προστασία των καταναλωτών.

Τα απογοητευτικά αυτά στοιχεία οδήγησαν τους κορυφαίους παραγωγούς πουλερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες-Butterball, Perdue Farms, Tyson Foods και Wayne Farms-ενώθηκαν με το CSPI και τις ομάδες Consumer Reports, Consumer Association of America και Stop Foodborne Illness για να ευθυγραμμιστούν πίσω από ένα σύνολο αρχών ασφάλειας τροφίμων και ζήτησαν από τον υπουργό Γεωργίας Tom Vilsack να  ανανεώσει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων πουλερικών  σύμφωνα με αυτές τις αρχές.

Την πρωτοβουλία προσυπογράφουν θύματα τροφιμογενών ασθενειών, πρώην ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), κορυφαίοι επιστήμονες για την ασφάλεια των τροφίμων και η Ένωση Υπαλλήλων Τροφίμων και Φαρμάκων. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα