Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Αλλαγές στο σύστημα παραγωγής πουλερικών με στόχο τη βελτίωση του Food Safety

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Αλλαγές στο σύστημα παραγωγής πουλερικών με στόχο τη βελτίωση του Food Safety
spot_img

cibum team

Κάθε χρόνο, η  Salmonella  και το Campylobacter, δύο βακτήρια που βρίσκονται συνήθως στα πουλερικά, αρρωσταίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια Αμερικανούς και προκαλούν ζημίες άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα ποσοστά ασθενειών δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά εδώ και 20 χρόνια, υποδεικνύοντας ότι το τρέχον ρυθμιστικό σύστημα δεν κάνει αρκετά καλή δουλειά για την προστασία των καταναλωτών.

Τα απογοητευτικά αυτά στοιχεία οδήγησαν τους κορυφαίους παραγωγούς πουλερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες-Butterball, Perdue Farms, Tyson Foods και Wayne Farms-ενώθηκαν με το CSPI και τις ομάδες Consumer Reports, Consumer Association of America και Stop Foodborne Illness για να ευθυγραμμιστούν πίσω από ένα σύνολο αρχών ασφάλειας τροφίμων και ζήτησαν από τον υπουργό Γεωργίας Tom Vilsack να  ανανεώσει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων πουλερικών  σύμφωνα με αυτές τις αρχές.

- Advertisement -

Την πρωτοβουλία προσυπογράφουν θύματα τροφιμογενών ασθενειών, πρώην ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), κορυφαίοι επιστήμονες για την ασφάλεια των τροφίμων και η Ένωση Υπαλλήλων Τροφίμων και Φαρμάκων. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο