Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
1.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kraft Heinz: Πρόστιμο 62 εκατ. δολαρίων για λογιστική απάτη

ΑρχικήΝέαKraft Heinz: Πρόστιμο 62 εκατ. δολαρίων για λογιστική απάτη
spot_img

cibum team

Πρόστιμο 62 εκατ. Δολαρίων επέβαλε η αμερικανική αρχή SEC, στην Kraft Heinz για υποτιθέμενο λογιστικό σχέδιο που διόγκωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του γίγαντα των τροφίμων λόγω ψευδούς εξοικονόμησης κόστους. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε την εταιρεία και δύο πρώην στελέχη για λογιστικές πρακτικές μεταξύ 2015 και 2018 που δήλωναν ψευδή έξοδα στο τμήμα παρασκευής του τυριού FHILADELFHIA και της μουστάρδας Grey Poupon.

H καταγγελία αναφέρει ότι οι υπάλληλοι προμηθειών της Kraft Heinz διαπραγματεύτηκαν συμφωνίες με προμηθευτές που τους επέτρεψαν να λάβουν εκπτώσεις εκ των προτέρων με αντάλλαγμα τις μελλοντικές δεσμεύσεις δαπανών της εταιρείας.

Το προσωπικό της Kraft Heinz «διαπραγματεύτηκε και διατηρούσε ψευδείς και παραπλανητικές συμβάσεις προμηθευτών» που σχεδιάστηκαν για να «αναγνωρίσουν ακατάλληλα πρόωρα την εξοικονόμηση κόστους», ανέφερε η SEC στην καταγγελία της.

Ο Kraft Heinz αναθεώρησε τελικά μια σειρά οικονομικών εκθέσεων, με διορθώσεις εξοικονόμησης κόστους 208 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από τον Kraft Heinz, η SEC κατηγόρησε επίσης τον πρώην διευθυντή λειτουργίας Eduardo Pelleissone και τον πρώην διευθυντή προμηθειών Klaus Hofmann για το ρόλο τους στην απάτη. Ο Pelleissone συμφώνησε να καταβάλει αστική ποινή 300.000 δολαρίων, ενώ ο Hofmann θα πληρώσει αστική ποινή 100.000 δολαρίων ενώ απαγορεύεται να υπηρετήσει ως διευθυντής ή υπάλληλος δημόσιας εταιρείας για πέντε χρόνια.

“Η Kraft και τα πρώην στελέχη της κατηγορούνται για συμμετοχή σε ακατάλληλες πρακτικές διαχείρισης εξόδων που διήρκεσαν πολλά χρόνια και αφορούσαν πολλές παραπλανητικές συναλλαγές, εκατομμύρια ψεύτικες εξοικονομήσεις κόστους και μια διάχυτη κατάρρευση των λογιστικών ελέγχων”, δήλωσε η Anita Bandy, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος της SEC. «Οι παραβιάσεις έβλαψαν τους επενδυτές που τελικά έφεραν το κόστος και τα βάρη μιας επαναδιατύπωσης και καθυστέρησαν την οικονομική αναφορά». Ούτε η Kraft ούτε τα πρώην στελέχη παραδέχθηκαν ή διέψευσαν τα ευρήματα της SEC, ανέφερε η SEC.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.

Γνωρίζοντας σε βάθος την ανερχόμενη βιομηχανία των εναλλακτικών πρωτεϊνών

Ποιες είναι οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και γιατί θεωρούνται το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα