Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί είναι προτιμότερο να πίνουμε τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού το πρωί;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΓιατί είναι προτιμότερο να πίνουμε τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού το πρωί;
spot_img

Γιατί ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού μπορεί να μας ξυπνήσει καλύτερα από ένα φλιτζάνι καφέ;

Ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα σε όλο τον κόσμο. Η γλυκιά, εσπεριδοειδής γεύση του το κάνει ακαταμάχητο, αλλά εκτός από νόστιμο είναι και πολύ υγιεινό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού έλκους του στομάχου. Ένα πορτοκάλι έχει πάνω από 170 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Εκτός από τη συμβολή του στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την πρόληψη ασθενειών, η κατανάλωση ενός ποτηριού φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού κάθε πρωί έχει ακόμη ένα ευεργετικό αποτέλεσμα: «ξυπνάει» το μυαλό, αυξάνοντας την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωση της προσοχής, και βελτιώνοντας τους χρόνους αντίδρασης.


Τα οφέλη του φρέσκου χυμού πορτοκαλιού:

Καλύτερη πέψη

Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού περιέχει υψηλή ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος. Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν χρόνιες ασθένειες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στην πρόληψη αναπνευστικών ασθενειών, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη.

Βοηθά στην ενυδάτωση

Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού είναι μια εξαιρετική πηγή νερού, καθιστώντας τον ένα δροσιστικό και ενυδατικό ρόφημα.

Βιταμίνες
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι σημαντικό για υγιές δέρμα, οστά και μύες.
Κάλιο

Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε κάλιο, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς. Το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιακών παθήσεων.

Ασβέστιο

Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού περιέχει επίσης ασβέστιο, το οποίο είναι σημαντικό για υγιή οστά και δόντια. Το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για τη σύσπαση των μυών και την πήξη του αίματος.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, οι οποίες είναι ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αποκαλύφθηκε η εταιρεία πίσω από τον θάνατο και τις δεκάδες νοσηλείες από γεύμα McDonald’s

Ήδη κατατέθηκε η πρώτη μήνυση - Χωρίς κρεμμύδια στο μενού τους πολλές αλυσίδες Fast food.

Δημοφιλές αντικαταθλιπτικό προκαλεί καρκίνο – Ανησυχία σε εκατομμύρια χρήστες

Το φάρμακο περιέχει μια δυνητικά καρκινική ουσία, τη N-nitroso-duloxetine

Επιτέλους! Ανακλήθηκε και στην Ελλάδα το επικίνδυνο τρόφιμο του Σκλαβενίτη

Το προϊόν που περιέχει απαγορευμένο πρόσθετο έχει ανακληθεί εδώ και δύο εβδομάδες από τα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτη στην Κύπρο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο