Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εσείς το ξέρατε ότι υπάρχουν βιολογικά φρέσκα προϊόντα μόνο για μωρά;

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΕσείς το ξέρατε ότι υπάρχουν βιολογικά φρέσκα προϊόντα μόνο για μωρά;
spot_img

Γιατί τα βιολογικά φρέσκα προϊόντα έχουν τόση αυξανόμενη ζήτηση στους γονείς.

Η ευρωπαϊκή αγορά παιδικών τροφών αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 5,2% έως το 2025 και να φτάσει συνολικά τα 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς κατέχουν σήμερα η Γερμανία, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και ο αριθμός αυτός από μόνος του δεν αντιπροσωπεύει συγκλονιστικές προσδοκίες ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, οι ειδικοί του κλάδου βλέπουν σημαντική αύξηση της ζήτησης για βιώσιμες παιδικές τροφές.

Καθώς οι ενήλικοι καταναλωτές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τα προσωπικά οφέλη για την υγεία και τα περιβαλλοντικά οφέλη της κατανάλωσης φυσικών και βιολογικών τροφίμων, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ζήτηση για προϊόντα αυτών των κατηγοριών στη βιομηχανία παιδικών τροφών αντανακλά αυτές τις τάσεις.

Ένας αυξανόμενος αριθμός γονέων έχει επίγνωση του διατροφικού περιεχομένου των παιδικών τροφών και ανησυχεί από την προοπτική να εκθέσει το αναπτυσσόμενο σώμα και το μυαλό των μωρών του σε χημικές ουσίες ή φυτοφάρμακα.

Σήμερα οι γονείς μπορούν είτε να χρησιμοποιούν κονσέρβες σε βάζα από τα ξηρά ράφια των σούπερ μάρκετ είτε να φτιάχνουν μόνοι τους φρέσκα γεύματα για το παιδί τους στο σπίτι, κάτι που απαιτεί περισσότερο χρόνο και δεξιότητες.

Παραδοσιακά οι βρεφικές και παιδικές τροφές που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιούν αποστείρωση με υπερυψηλή θερμότητα, η οποία παρέχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά καταστρέφει επίσης πολλές ευαίσθητες στη θερμότητα βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, το φυσικό χρώμα και τη μυρωδιά.

Η yamo, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί παστερίωση υψηλής πίεσης (HPP), η οποία σκοτώνει τα βακτήρια μέσα σε λίγα λεπτά και διατηρεί τα φυσικά θρεπτικά συστατικά, τη γεύση, το χρώμα και τη μυρωδιά. τα προϊόντα της yamo διατηρούνται στο ψυγείο οκτώ έως δώδεκα εβδομάδες.

Από την αρχή, η yamo ήταν στην πρώτη γραμμή ενός νέου κύματος προϊόντων για παιδιά με γνώμονα την υγεία. Σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή της εταιρείας Tobias Gunzenhauser, η yamo υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση της HPP στην αγορά βρεφικών τροφών και κατάφερε να πείσει τους συνεργάτες της να προσαρμόσουν τα καταστήματά τους ώστε να διασφαλίσουν την επάρκεια των φρέσκων τροφίμων.

«Βλέπουμε τώρα ψυγεία ανάμεσα στα ράφια με τις ξηρές βρεφικές τροφές στα σούπερ μάρκετ – κάτι που μας έλεγαν ότι θα ήταν αδύνατο να το πετύχουμε! Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους λιανοπωλητές σε όλο το DACH και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε το επόμενο βήμα για να εξερευνήσουμε τη γαλλική αγορά.» δηλώνει ο Gunzenhauser.

Μια άλλη εταιρεία που καινοτομεί στα βιολογικά προϊόντα για μωρά είναι η HiPP, μια διεθνώς εδραιωμένη, οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται σήμερα στην τέταρτη γενιά της. Για πάνω από 60 χρόνια, η οικογένεια Hipp έχει δεσμευτεί σε βιολογικές και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν ζώα ελεύθερης βοσκής μαζί με ειδικά επιλεγμένα φρούτα και λαχανικά χωρίς φυτοφάρμακα.

Βασισμένη στην πεποίθηση ότι «το πράσινο είναι καλό», η μάρκα HiPP αποδεικνύει ξανά και ξανά τη δέσμευσή της προς το περιβάλλον υπερβαίνοντας σταθερά τα βιολογικά πρότυπα της ΕΕ. Με 260+ αυτοεπιβαλλόμενους ποιοτικούς ελέγχους, οι γονείς μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για την ασφάλεια, τη θρεπτική αξία και τις γεύσεις σε κάθε κουταλιά HiPP.

Σήμερα, το καθιερωμένο χαρτοφυλάκιο βρεφικών και νηπιακών τροφών της HiPP περιλαμβάνει περίπου 50 προϊόντα, κατηγοριοποιημένα ανά ηλικία (4 μηνών έως 3 ετών) και τύπο προϊόντος (βαζάκια, δίσκοι, σακουλάκια, δημητριακά).

Ως πρωτοπόρος για τη βιωσιμότητα στον κλάδο, η HiPP είναι υπερήφανη για τις ευρείες περιβαλλοντικές προσπάθειές της. Η δέσμευση της μάρκας για την καλή διαβίωση των ζώων περιλαμβάνει ήπιες και κατάλληλες για το είδος τεχνικές εκτροφής των ζώων, καθώς και την προστασία των επικονιαστών και την προώθηση της βιοποικιλότητας.

Στους αγρούς, η HiPP επιδιώκει να διατηρήσει πλούσια και γόνιμα καλλιεργήσιμα εδάφη για τις μελλοντικές γενιές μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως η εναλλαγή καλλιεργειών και η διατήρηση στενών σχέσεων με τους αγρότες της. Η μάρκα συμβάλλει επίσης στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, αξιοποιώντας φρούτα και λαχανικά που τα σούπερ μάρκετ θεωρούν πολύ μικρά, μεγάλα ή «άσχημα» για πώληση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο