Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία τροφίμων: Έρχονται τα προβιοτικά ποτά χωρίς ζωική πρωτεΐνη

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία τροφίμων: Έρχονται τα προβιοτικά ποτά χωρίς ζωική πρωτεΐνη
spot_img

cibum team

Να φτιάξει προβιοτικά ποτά χωρίς ζωική πρωτεΐνη φιλοδοξεί μία ομάδα στο Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας (INRS) του Κεμπέκ, στον Καναδά.

Τα περισσότερα από αυτού του είδους τα προϊόντα στην αγορά, με προβιοτικά και πρωτεΐνες, παράγονται από γαλακτοκομικά προϊόντα, ωστόσο πλέον η ζήτηση για προϊόντα με φυτική πρωτεΐνη είναι αυξανόμενη.

Ο στόχος είναι η διατροφική αξία του προϊόντος, που θέλει να φτιάξει η ομάδα αυτή, να είναι ίδια ή πολύ παραπλήσια με τα προβιοτικά ποτά από ζωική πρωτεΐνη.

Η ομάδα του INRS ήδη παρουσίασε προβιοτικά ποτά με πρωτεΐνες ρυζιού και αρακά, με το αποτέλεσμα να δίνει ίδιας ποιότητας πρωτεΐνη με την κασεΐνη μια ζωική πρωτεΐνη στο γάλα.

Παράλληλα, ο συνδυασμός αυτός, πρωτεΐνών αρακά και ρυζιού, παρέχει στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία δεν παράγει μόνος του και τα οποία περιέχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα από τα προβλήματα, που αντιμετώπισε η ομάδα, ήταν η δυσκολία στην αφομοίωση των φυτικών πρωτεϊνών, σε σχέση με τις ζωικές.

Ωστόσο, διαπίστωσε ότι όταν οι πρωτεΐνες του αρακά και του ρυζιού προστίθεται πριν την ζύμωση, κατά τη διάρκεια της παραγωγής του προοβιοτικού ποτού, τότε παράγονται γαλακτοβάκιλλοι , που βοηθούν στη διάσπαση των πρωτεϊνών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερη η αφομοίωσή τους κατά τη διάρκεια της χώνεψης.

Με πληροφορίες από beveragedaily.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο