Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: Έκλεψαν 22 τόνους τσένταρ αξίας 360.000 ευρώ

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΒρετανία: Έκλεψαν 22 τόνους τσένταρ αξίας 360.000 ευρώ
spot_img

Απατεώνας παρουσιάστηκε στην Neal’s Yard Dairy ως εκπρόσωπος μεγάλου διανομέα από τη Γαλλία.

Μια τεράστια ποσότητα τσένταρ εκλεκτής ποιότητας, αξίας άνω των 300.000 λιρών (360.000 ευρώ) κατάφερε να αρπάξει από μία εταιρεία διανομής και πώλησης βρετανικών τυριών, μια σπείρα κακοποιών, μέσω μιας περίτεχνης απάτης. Σύμφωνα με την Guardian, η Neal’s Yard Dairy συνεργάζεται με τις βρετανικές και τις διεθνείς αρχές για τον εντοπισμό των δραστών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρεία παρέδωσε 22 τόνους τσένταρ σε άτομο που παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος μεγάλου διανομέα από τη Γαλλία. Παρά την οικονομική ζημιά που υπέστη, η Neal’s Yard Dairy τήρησε τις δεσμεύσεις της προς τους μικρούς παραγωγούς, εξοφλώντας τους τρεις τυροκόμους που υπέστησαν απώλειες. «Λαμβάνουμε πλέον μέτρα για να διασφαλίσουμε τόσο την οικονομική μας σταθερότητα όσο και την ανάπτυξη του βρετανικού τομέα παραδοσιακών τυριών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Neal’s Yard Dairy, με έδρα το Λονδίνο, πωλεί βρετανικά και ιρλανδικά τυριά από τη δεκαετία του 1980, με τέσσερα καταστήματα στο Λονδίνο και διαδικτυακή παρουσία, προωθώντας εδώ και δεκαετίες την εγχώρια βιολογική παραγωγή. Τα ποιοτικά προϊόντα της έχουν κερδίσει διεθνείς επαίνους ακόμα και σε περιόδους που η φήμη της βρετανικής γαστρονομίας δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή.

Τα 950 κεφάλια τσένταρ που εκλάπησαν ήταν των ποικιλιών Hafod Welsh, Westcombe και Pitchfork. Πρόκειται για τυριά που έχουν αποσπάσει βραβεία και συγκαταλέγονται στα πιο περιζήτητα της Βρετανίας, όπως δήλωσε η Neal’s Yard Dairy. Η τιμή τους κυμαίνεται μεταξύ 7,15 και 12,90 λιρών για τεμάχια βάρους 250-300 γραμμαρίων.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι η καταγγελία της κλοπής έγινε στις 21 Οκτωβρίου και ότι οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται, χωρίς να έχουν γίνει προς το παρόν συλλήψεις.

Ο Patrick Holden, ιδιοκτήτης της φάρμας που παράγει το Hafod cheddar, δήλωσε: «Μπορεί να ακούγεται αφελές το να πέσει κανείς θύμα απάτης, όμως η βιομηχανία παραδοσιακών τυριών βασίζεται βαθιά στην εμπιστοσύνη. Η παραβίαση αυτής της εμπιστοσύνης αποτελεί προσβολή στο κλίμα καλοπιστίας και σεβασμού που χαρακτηρίζει τον κλάδο».

Ο Tom Calver, διευθυντής της Westcombe Dairy, εξήρε την Neal’s Yard Dairy για την απόφασή της να αποζημιώσει τους παραγωγούς, ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την εταιρεία.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο