Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
10 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φονικά κρεμμύδια στα McDonald’s: “Ανθρωποκυνηγητό” των αρχών για τον εντοπισμό του αγρότη

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΦονικά κρεμμύδια στα McDonald’s: "Ανθρωποκυνηγητό" των αρχών για τον εντοπισμό του αγρότη
spot_img

“Αθώος” ο αγρότης που βρέθηκε στο στόχαστρο του FDA.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες την Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ FDA, για τις τροφικές δηλητηριάσεις από Burger της McDonald’s που προκάλεσαν έναν θάνατο και 90 ασθένειες από E. coli  εκ των οποίων 27 νοσηλεύτηκαν και δύο εμφάνισαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS).

Αν και ο FDA εντόπισε το παθογόνο βακτήριο στις εγκαταστάσεις της Taylor Farms που διανέμει κρεμμύδια σε πολλές αλυσίδες Fast food εντούτοις δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον καλλιεργητή. Ένα αγρόκτημα στην  πολιτεία της Ουάσιγκτον που ελέγχθηκε δεν βρέθηκε να σχετίζεται με την επιδημία. Η Tayror Farms έχει ανακαλέσει όλα τα κρεμμύδια της από την αγορά ενώ για λίγες ημέρες εκτός από τα Mcdonald’s, πολλές και κορυφαίες αλυσίδες όπως  Pizza Hut  Taco Bell, KFC και Burger King απέσυραν τα κρεμμύδια από τα πιάτα τους. Εντωμεταξύ έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες αγωγές εναντίον του κολοσσού Fast food

Τι είναι το E. coli

H λοίμωξη από Escherichia coli  μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές και να οδηγήσει σε αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) Το βακτήριο E.coli προκαλεί γενικά κράμπες στο στομάχι, απότομη έναρξη υδαρούς διάρροιας, συχνά αιμορραγικής, εμετό και πυρετό, που πάντως δεν είναι πολύ υψηλός, συμπτώματα με διάρκεια τριών ως τεσάρρων ημερών. Οι περισσότεροι εξ όσων μολύνονται αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, όμως ορισμένοι μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές, ακόμη και να πεθάνουν. Στη χώρα μας η νόσηση από E. coli είανι σπάνια σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ωστόσο ήταν η αιτία θανάτου ενός 8χρονου παιδιού από τη Λαμία τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας σε σύγκριση με άλλες χώρες οφείλεται στο γεγονός σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην υποδήλωση στα συστήματα επιτήρησης, τις διαφορές στη δυνατότητα εργαστηριακής διάγνωσης μεταξύ των χωρών, καθώς και τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού. Για παράδειγμα σε πολλές χώρες είναι σύνηθες να καταναλώνεται τυρί από νωπό γάλα (μη παστεριωμένο) ενώ στην Ελλάδα αυτό είναι σπάνιο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο