ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΕλληνικά σουπερμάρκετ: Σε λίγες ημέρες τα νέα ταμπελάκια τιμών με τις πιο...

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Σε λίγες ημέρες τα νέα ταμπελάκια τιμών με τις πιο φτηνές τιμές σε 600 προϊόντα

3 λεπτά ανάγνωσης

Σε περίπου δέκα μέρες, θα έχουν τοποθετηθεί στα ράφια όλων των σούπερ μάρκετ, τα καινούργια ταμπελάκια που θα υποδεικνύουν τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία μείωσης τιμών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Απόστολος Πεταλάς, η σήμανση είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο καθώς αφορά 4200 καταστήματα ενώ κάθε μέρα προστίθενται και νέοι κωδικοί. Ωστόσο, ήδη, σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ έχει τοποθετηθεί σήμανση αλλά απαιτείται, περίπου, ένα δεκαήμερο για να τοποθετηθούν τα καρτελάκια σε όλα τα καταστήματα.

- Advertisement -

Όπως επεσήμανε ο κ. Πεταλάς, η σήμανση δεν θα είναι η ίδια σε όλα τα σούπερ μάρκετ καθώς πρόκειται για πρωτοβουλία και κάθε επιχείρηση επιλέγει τον δικό της τρόπο για την ειδική σήμανση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία έχει αναπτύξει μια δυναμική και καθημερινά οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης ενημερώνονται για νέους κωδικούς που προστίθενται στη λίστα. Όπως αναφέρουν πήγες της αγοράς, εκτιμάται ότι στην ανανεωμένη λίστα που θα ανακοινώσει, την ερχόμενη εβδομάδα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ο αριθμός των κωδικών θα πλησιάζει στον αρχικό στόχο των 600 κωδικών και, σύντομα, αναμένεται να τον ξεπεράσει.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ανανεωμένη λίστα με τους κωδικούς προϊόντων που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία μείωσης τιμών, περιλάμβανε 362 κωδικούς προϊόντων και οι μειώσεις διαμορφώνονται από 5% έως 24%.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας συνέστησε εντατικοποίηση των προσπαθειών από την πλευρά του οργανωμένου λιανεμπορίου, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με στόχο την ανάσχεση της ακρίβειας.

- Advertisement -

Δηλαδή, ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ να επεκτείνουν τον στόχο για μειώσεις τιμών σε περισσότερους από 600 κωδικούς, να παρατείνουν χρονικά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας, καθώς και να τοποθετήσουν ειδική σήμανση στα ράφια των σούπερ μάρκετ με στόχο τη διευκόλυνση των καταναλωτών.

Από την πλευρά του ο κ. Πεταλάς έχει επισημάνει ότι «…στόχος μας είναι να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις τιμών σε πολύ περισσότερους από 600 κωδικούς και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι δύο μήνες είναι το μίνιμουμ χρονικό όριο που τέθηκε εξαρχής κατά τις συζητήσεις μας για τη νέα πρωτοβουλία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη αντισώματα γρίπης Η5Ν1 σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής – Τι έδειξαν οι αναλύσεις στο γάλα

Οι επιστήμονες εντόπισαν αντισώματα του H5N1 σε γαλακτοπαραγωγές αγελάδες, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην επιτήρηση της γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη.

Listeria στα RTE τρόφιμα: Ο φάκελος που θα ζητά ο ΕΦΕΤ στους ελέγχους μετά την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2024/2895

Από την 1η Ιουλίου 2026 οι επιχειρήσεις που παράγουν τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση θα πρέπει να διαθέτουν τεκμηριωμένο φάκελο για τη Listeria monocytogenes. Τι προβλέπει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2024/2895 και ποια στοιχεία θα ζητά ο ΕΦΕΤ κατά τους επίσημους ελέγχους

Εκθέσεις βιωσιμότητας επιχειρήσεων: Τι αλλάζει με τα αναθεωρημένα ESRS και το νέο εθελοντικό πρότυπο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα αναθεωρημένα πρότυπα ESRS, μειώνοντας τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας, ενώ εισάγει νέο εθελοντικό πρότυπο για επιχειρήσεις εκτός του πεδίου εφαρμογής της CSRD.