Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταφύλια… διαίτης! Ερευνητές παρουσιάζουν νέα ποικιλία

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΣταφύλια... διαίτης! Ερευνητές παρουσιάζουν νέα ποικιλία
spot_img

Τα νέα σταφύλια χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν χαμηλότερο ποσοστό ζάχαρης, το οποίο στη συνέχεια θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κρασιών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Food Research and Technology, παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα για τις νέες ποικιλίες σταφυλιού απογόνους του Monastrell. Τα νέα σταφύλια χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν χαμηλότερο ποσοστό ζάχαρης, το οποίο στη συνέχεια θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κρασιών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως θα μελετηθεί στο δεύτερο μέρος αυτής της έρευνας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης τις κύριες φαινολικές ενώσεις στα σταφύλια (ανθοκυανίνες, φλαβονόλες και τανίνες) σε αυτές τις νέες ποικιλίες. Τα αποτελέσματα έδειξαν πώς παρά το χαμηλότερο βαθμό Brix (Ο βαθμός Brix χρησιμοποιείται συνήθως για τη μέτρηση της περιεκτικότητας σε διαλυμένα σάκχαρα ενός υδατικού διαλύματος) σε σύγκριση με το Monastrell, έφτασαν στη φαινολική τους ωριμότητα, επιτρέποντάς τους να συλλέγονται πριν από περιόδους καταρρακτωδών βροχών και να φτάσουν σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις των ενώσεων που μας ενδιαφέρουν.

Συμπερασματικά, αυτές οι νέες ποικιλίες αμπέλου αντιπροσωπεύουν μια συναρπαστική πρόοδο στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στη βιομηχανία κρασιού. Αυτά τα αμπέλια παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή σε ακραίες συνθήκες, επιτρέποντας στους αμπελουργούς να συνεχίσουν να παράγουν σταφύλια υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά κρασιά.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο