Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπύρα: Σε ποια ηλικία πρέπει να την κόψετε – Το λέει νευρολόγος

ΑρχικήΝέαΥγείαΜπύρα: Σε ποια ηλικία πρέπει να την κόψετε - Το λέει νευρολόγος
spot_img

Οι κίνδυνοι της κατάχρησης αλκοόλ.

Η μπύρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και απολαυστικά ποτά παγκοσμίως. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και υπευθυνότητα, διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και εξάρτηση.

Σύμφωνα με τον γνωστό νευρολόγο Richard Restak στο βιβλίο του «The Complete Guide to Memory: The Science of Strengthening Your Mind», η υπερβολική κατανάλωση μπύρας μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης, πνευματική φθορά ή άνοια. Ο γιατρός εξηγεί ότι για την αποφυγή τέτοιων ασθενειών θα πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς δεν διαφοροποιεί τις διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου και είναι μια «πολύ ασθενής νευροτοξίνη» που επηρεάζει την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων.

Ο Dr. Restak επισημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας μόλις φτάσετε τα 65 έτη, να το κάνετε με υγεία, χωρίς να πίνετε αλκοόλ, καθώς από αυτή την ηλικία και μετά, ο οργανισμός χάνει νευρώνες με επιταχυνόμενο ρυθμό και μπορεί να επιταχύνει τη νοητική φθορά: «Είναι απαραίτητο να απέχετε από το αλκοόλ σε ένα στάδιο της ζωής όπου η διατήρηση των νευρώνων είναι ζωτικής σημασίας».

Ο νευρολόγος διαβεβαιώνει ότι η κατανάλωση μπύρας «μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους ηλικιωμένους», καθώς η προοδευτική βλάβη είναι πραγματική και οι επιπτώσεις της μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνες σε ηλικιωμένα άτομα.

Το μήνυμα υποστηρίζεται από το NHS, το οποίο αναφέρει ότι κατάχρηση αλκοόλ είναι όταν πίνετε με τρόπο που είναι επιβλαβής ή όταν είστε εξαρτημένοι. Για να διατηρηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία από το αλκοόλ σε χαμηλά επίπεδα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες συνιστάται να μην πίνουν τακτικά περισσότερες από 14 μονάδες την εβδομάδα.

Ο ιστότοπος του NHS αναφέρει: «Το αλκοόλ είναι μια τοξική χημική ουσία που μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα αρνητικών επιπτώσεων σχεδόν σε κάθε μέρος του σώματός σας. Οι επιπτώσεις του αλκοόλ μπορεί να ποικίλλουν. Μερικές φορές αισθάνεστε τις επιπτώσεις σχεδόν αμέσως. Άλλες φορές αυτό μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο και μπορεί να γίνει αφού έχετε πιει μερικά ποτά».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.

“Τρελός” επιστήμονας κατάπιε 15 χημικές ουσίες PFAS για να δει τι θα πάθει!”

Για το πόσο γρήγορα τα PFAS απεκκρίνονται από τον οργανισμό, τα ζωικά πειράματα έχουν περιορισμένη αξία γι αυτό και ο επιστήμονας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων πήρε το θέμα πάνω του
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο