Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εναλλακτικά τρόφιμα: Μπριζόλα Wagyu εργαστήριου. Το πιο ακριβό κρέας τώρα και σε vegan

ΑρχικήΝέαΕναλλακτικά τρόφιμα: Μπριζόλα Wagyu εργαστήριου. Το πιο ακριβό κρέας τώρα και σε vegan
spot_img
spot_img

cibum team

Tο πιο ποιοτικό βοδινό κρέας και το πιο ακριβό, παράγεται πλέον και στο εργαστήριο καθιστώντας το προσιτό σε όσους ακολουθούν vegan διατροφή και στάση ζωής. Ο λόγος για το  Waguy beef το οποίο προέρχεται από τα  μοσχάρια Wagyu που ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή και ζουν σε ειδικές συνθήκες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρέας τους να διατρέχεται από λεπτές ίνες λίπους που λιώνουν όταν μαγειρεύεται και το καθιστούν ιδιαίτερα ζουμερό, τρυφερό και νόστιμο. Η εκτροφή τους γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Ιαπωνίας αν και τα τελευταία χρόνια έγινε μια προσπάθεια εκτροφής τους σε ΗΠΑ και Αυστραλία. Όπως είναι ευνόητο γνήσιο κρέας Wagyu υπάρχει μόνο σε ακριβά εστιατόρια και η τιμή του αρχίζει από 200 € η μερίδα!

 Η δημιουργία κρέατος στα εργαστήρια θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού με αυτό τον τρόπο θα παράγεται κρέας με μέθοδο φιλική στο περιβάλλον και θα αποφεύγεται η θανάτωση ζώων.

Οι μέθοδοι δημιουργίας κρέατος σε εργαστήριο βασίζονται στην καλλιέργεια κυττάρων ενός ζώου. Το εργαστηριακό κρέας αρχικά διέφερε αρκετά σε υφή και γεύση από το φυσικό ενώ παράλληλα η αδυναμία παραγωγής του σε μεγάλες ποσότητες το καθιστούσε ιδιαίτερα ακριβό. Όμως καθώς οι μέθοδοι και οι τεχνολογίες ανάπτυξης τεχνητού κρέατος εξελίσσονται υφή και γεύση βελτιώνονται, οι δυνατότητες παραγωγής μεγαλώνουν ενώ παράλληλα αρχίζουν να δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα είδη κρέατος ακόμη και επεξεργασμένου όπως το μπέικον.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οσάκα χρησιμοποίησαν βλαστικά κύτταρα ενός μοσχαριού Wagyu και βιοεκτυπωτές τρισδιάστατης εκτύπωσης για να δημιουργήσουν ένα κομμάτι κρέας Wagyu.

 Σύμφωνα με τη Naftemporiki, Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το κρέας που δημιούργησαν είναι παρόμοιο σε όψη αλλά και γεύση με το φυσικό Wagyu. Προς το παρόν η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές απαιτεί χρονικό διάστημα 3-4 εβδομάδων για να δημιουργήσει ένα μικρό κομμάτι κρέατος αλλά πιστεύουν ότι θα την βελτιώσουν ώστε σχετικά σύντομα να μπορεί να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες και σε συντομότερο χρόνο.

 «Αν καταφέρουμε να παράγουμε γρήγορα μεγάλες ποσότητες κρέατος από λίγα μόνο κύτταρα θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην έλλειψη τροφής και ειδικά αυτής που περιέχει πρωτεΐνες που θα υπάρξει στο μέλλον» αναφέρει ο Μιτσίγια Ματσουσάκι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα