Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

75 τόνοι μπιφτέκια μολυσμένα με δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο, αποσύρονται από τα ράφια – 15 τροφικές δηλητηριάσεις

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων75 τόνοι μπιφτέκια μολυσμένα με δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο, αποσύρονται από τα ράφια - 15 τροφικές δηλητηριάσεις
spot_img

Ανακαλούνται πάνω από 75 τόνοι μπιφτέκια που είναι μολυσμένα με E. coli O157:H7.

Η εταιρεία Wolverine Packing Co., μια εγκατάσταση στο Ντιτρόιτ, ανακαλεί περίπου 167.277 λίβρες (75,8 τόνους) προϊόντων κιμά βοείου κρέατος που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με E. coli O157:H7,  όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, FSIS. Το  Ε . coli O157:H7 είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αιματηρή διάρροια και κοιλιακές κράμπες 2-8 ημέρες (3-4 ημέρες, κατά μέσο όρο) μετά την έκθεση του οργανισμού.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν το FSIS ειδοποιήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας της Μινεσότα για μια ομάδα ασθενών που είχαν αναφέρει ότι κατανάλωσαν κιμά πριν από την ασθένειά τους. Το FSIS ειδοποιήθηκε για ασθένειες στις 13 Νοεμβρίου 2024 και, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Γεωργίας και Υγείας της Μινεσότα, ιαπίστωσε ότι υπήρχε σύνδεση μεταξύ των προϊόντων βοείου κιμά της Wolverine Packing Co. και των τροφικών δηλητηριάσεων. Στις 20 Νοεμβρίου 2024, ένα δείγμα κιμά βοείου κρέατος που συλλέχθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας της Μινεσότα ως μέρος έρευνας επιδημίας βρέθηκε θετικό για  E. coli O157. Μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 15 περιπτώσεις ασθενών σε μια πολιτεία με ημερομηνίες έναρξης της νόσου από τις 2 Νοεμβρίου 2024 έως τις 10 Νοεμβρίου 2024. Οι αρχές ανησυχούν ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται σε ψυγεία ή καταψύκτες εστιατορίων, τα οποία έλαβαν ειδοποίηση να μην σερβίρουν αυτά τα μπιφτέκια ή τον κιμά και ή να τα πετάξουν ή να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς.

Μία παρόμοια περίπτωση απασχόλησε το καλοκαίρι τις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ με 13 σοβαρά άρρωστους από E. coli και έναν νεκρό. Οι τροφικές δηλητηριάσεις σημειώθηκαν στην πολιτεία Μοντάνα και τα θύματα κατανάλωσαν μοσχαρίσια μπιφτέκια σε εστιατόρια που έχουν κοινό προμηθευτή κρεάτων.

Ενώ οι περισσότεροι αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα, μετά από μόλυνση με E. coli, μερικοί αναπτύσσουν έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Υπενθυμίζεται η μαζική τροφική δηλητηρίαση από Burger της McDonald’s  με έναν νεκρό και πάνω από 100 επιβεβαιωμένους ασθενείς εκ των οποίων οι 34 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Αυτή η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά κάτω των 5 ετών και σε μεγαλύτερους ενήλικες. Χαρακτηρίζεται από εύκολο μώλωπες, ωχρότητα και μειωμένη παραγωγή ούρων. Τα άτομα που εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο