Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καυτά θέματα στη μικροβιολογία τροφίμων – Τα κυριότερα σημεία του συνεδρίου του Campden BRI

ΑρχικήΝέαΚαυτά θέματα στη μικροβιολογία τροφίμων - Τα κυριότερα σημεία του συνεδρίου του Campden BRI
spot_img

Τι συζητήθηκε στο συνέδριο του Campden BRI.

Το συνέδριο του Campden BRI είναι ένας μοναδικός και αποτελεσματικός τρόπος μάθησης από ομιλητές της βιομηχανίας τροφίμων, καθώς και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες, καθώς εξετάζουν τις πρακτικές εκτιμήσεις των θεμάτων μικροβιολογίας των τροφίμων που επηρεάζουν την ασφαλή παραγωγή τροφίμων.

Καλύπτοντας τους τομείς που απασχολούν σήμερα τον κλάδο της μικροβιολογίας τροφίμων, η εκδήλωση «Hot topics in food microbiology» υποστηρίχθηκε σθεναρά από ειδικούς υψηλού κύρους σε τομείς όπως η μικροβιολογία τροφίμων, η βιομηχανική, η βιοτεχνολογία, η κλινική επιστήμη, η γονιδιωματική και η επιδημιολογία.

Ακολουθούν ορισμένα από τα θέματα που αναλύθηκαν στο συνέδριο:

  • Ο FDA πρόσφατα ανέδειξε το Cronobacter sakazakii ως παθογόνο που μπορεί να γνωστοποιηθεί, το οποίο απαιτεί συγκεκριμένες μεθόδους ελέγχου. Έτσι, ήταν πολύ πολύτιμο για τους αντιπροσώπους να ακούσουν την έρευνα της Katie και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα λιπαρά οξέα για τη μείωση του σχηματισμού βιοφίλμ, έναν βασικό μηχανισμό λοιμογόνου δράσης που επιτρέπει στο παθογόνο Cronobacter να κατοικεί στο περιβάλλον παραγωγής τροφίμων.

Με στόχο την ανάπτυξη ενός πιλοτικού εθνικού δικτύου επιτήρησης, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία αλληλουχίας DNA και περιβαλλοντική δειγματοληψία για τη βελτίωση της ανίχνευσης και της παρακολούθησης των τροφιμογενών ανθρώπινων παθογόνων μικροοργανισμών και της AMR, μέσω του πλήρους συστήματος αγροδιατροφικών προϊόντων “από το αγρόκτημα στο πιρούνι”.α.

  • Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ένα πολύ καυτό ζήτημα επί του παρόντος. H παρουσίαση του Δρ Chattaway που διερευνά τον κρίσιμο ρόλο της γονιδιωματικής επιτήρησης στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) στην ανίχνευση και τη διαχείριση τροφιμογενών παθογόνων, με ιδιαίτερη έμφαση στα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική.

Με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρία ως Κλινικός Επιστήμονας και επί του παρόντος σπουδάζει για να γίνει σύμβουλος μικροβιολόγος, ο Δρ Chattaway συνέχισε παρέχοντας παραδείγματα ορισμένων εστιών υψηλού προφίλ που έχουμε δει σε συγκεκριμένους τύπους τροφίμων τα τελευταία χρόνια και πώς αυτά ήταν πιο κοινά ειδικότερα δημογραφικές ομάδες.

Οι παρευρισκόμενοι είδαν ποια είδη τροφίμων μπορεί να εγκυμονούν τους μεγαλύτερους κινδύνους και πώς η γονιδιωματική και οι προηγμένες τεχνικές επιτήρησης μπορούν να εντοπίσουν πηγές μόλυνσης, να παρακολουθήσουν την εξάπλωση των λοιμώξεων και να συμβάλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων.

Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν ότι, ενώ οι μετασχηματιστικές γονιδιωματικές μέθοδοι φέρνουν επανάσταση στην ανίχνευση παθογόνων και την απόκριση της επιδημίας, δεν υπάρχει μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους. Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να προσαρμόζεται κατά περίπτωση ανάλογα με το σενάριο εκδήλωσης της επιδημίας.

  • Τέλος, σε αυτήν την παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν επίσης σχετικά με την επιμονή της Listeria monocytogenes σε περιβάλλοντα παραγωγής τροφίμων και πώς οι τεχνολογίες γονιδιωματικής και μεταγονιδιωματικής μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της κατανόησής μας για τις στρατηγικές επιβίωσης του παθογόνου, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε τις μεθόδους παρέμβασης για να εξασφαλίσουμε καλύτερη ασφάλεια των τροφίμων

Οι εκπρόσωποι εισήχθησαν επίσης στην έρευνα που εξηγούσε γιατί τα βιοφίλμ Listeria μπορούν να προσαρμοστούν στους στρεσογόνους παράγοντες στα Περιβάλλοντα Επεξεργασίας Τροφίμων και ελήφθησαν μέσω ενός παραδείγματος της διαδικασίας δοκιμών και ανάλυσης του Ινστιτούτου σε ένα συγκεκριμένο εργοστάσιο. Το τελευταίο προσπάθησε να εξετάσει τους φυσικούς πληθυσμούς μικροβίων που υπάρχουν σε αυτό το περιβάλλον που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την επιβίωση και τη μετάδοση της Listeria.

Με τις συνεχιζόμενες τροφιμογενείς επιδημίες και την επιμονή της Listeria monocytogenes σε περιβάλλοντα παραγωγής τροφίμων, το έργο του Ινστιτούτου Quadram θα συνεχίσει να είναι κρίσιμο τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

https://www.campdenbri.co.uk/blogs/hot-topics-microbiology-2024.php

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο