Πολλοί πιστεύουν ότι το σωστό βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα είναι αρκετό για λευκά δόντια. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ διατροφής και στοματικής υγείας είναι στενή
Μια νέα μελέτη της Sanitas ανέδειξε τα χειρότερα προϊόντα τροφίμων και ποτών που επηρεάζουν την υγεία των δοντιών και θα μπορούσαν να αλλάξουν μόνιμα το χρώμα τους.
Τα ζαχαρούχα ποτά και τα επεξεργασμένα προϊόντα είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την υγεία των δοντιών και του στόματος και η μελέτη επιβεβαίωσε ότι αυτά οδηγούν στη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών, η οποία είναι μια από τις κύριες αιτίες πίσω από τις επισκέψεις σε οδοντιάτρους.
Δείτε επίσης: Εξαγριωμένοι Γάλλοι αμπελουργοί σπάνε μπουκάλια κρασιού έξω από το Lidl
Δείτε ακόμη: Ειδικός συστήνει 10 υπερτροφές που είναι «καλύτερες από το μπότοξ»
Το να έχουμε λιγότερο σμάλτο μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα όπως κατάγματα δοντιών, αλλά αυτό που καταναλώνουμε μπορεί επίσης να αλλάξει την εμφάνιση των δοντιών τους. Οι οδοντιάτροι προειδοποίησαν ότι η συνεχής κατανάλωση 5 συγκεκριμένων ποτών μπορεί να συμβάλει σε αυτή τη διάβρωση και να αλλάξει το χρώμα των δοντιών σας ταυτόχρονα, με τη δυνατότητα να μετατραπεί σε πιο σοβαρά οδοντικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι ο καφές μπορεί να είναι ο λόγος που εξασθενεί η λευκότητα των δοντιών. Οι ειδικοί συνέστησαν επίσης να αποφεύγετε το κόκκινο κρασί και τα σκούρα αναψυκτικά για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με το Infobae .
Όλα αυτά τα προϊόντα περιέχουν χρωμογόνα, τα οποία είναι υπεύθυνα για το χρώμα αυτών των ροφημάτων και έχουν μια συγγένεια να κολλάνε στο σμάλτο των δοντιών. Χρωματίζουν την επιφάνεια τους με στρώματα χρωμογόνων με την πάροδο του χρόνου, αλλάζοντας το χρώμα των δοντιών σας ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε.
- Δείτε επίσης: Είναι ασφαλές να ξαναχρησιμοποιούμε τα φύλλα και τα φακελάκια του τσαγιού;
- Δείτε επίσης: ΧΡΗΣΙΜΟ: Πρώτες βοήθειες για κατάποση ξένων σωμάτων που έχουν «σφηνώσει» στην τραχεία ή τον οισοφάγο
Τα αναψυκτικά, οι χυμοί και τα ζαχαρούχα ποτά εμφανίστηκαν επίσης στη λίστα των ποτών που πρέπει να αποφεύγουμε λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη που τροφοδοτεί τα δυνητικά επιβλαβή βακτήρια στο στόμα που διαβρώνουν το σμάλτο των δοντιών. Αυτό θα κάνει τα δόντια πιο ευάλωτα σε λεκέδες ακόμα κι αν τα ποτά δεν τα λερώσουν άμεσα.
Ο χυμός πορτοκαλιού και λεμονιού επίσης επηρεάζουν ιδιαιτέρως τα δόντια λόγω της οξύτητας που όχι μόνο αφαιρεί το σμάλτο από τα δόντια, αλλά το κάνει επίσης πιο πορώδες και ευαίσθητο σε λεκέδες. Θα μπορούσε επίσης να εκθέσει το στρώμα οδοντίνης κάτω από το σμάλτο, το οποίο έχει φυσικά κίτρινο χρώμα.
- Δείτε επίσης: Lidl De:«Μην το φάτε!» – Πίτσα με μεταλλικά κομμάτια