Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο πόλεμος του καφέ συνεχίζεται στην Ιταλία

ΑρχικήΟικιακάΟ πόλεμος του καφέ συνεχίζεται στην Ιταλία
spot_img

cibum team


Τον περασμένο Μάρτιο η Unesco δέχθηκε δύο υποψηφιότητες για την αναγνώριση του παραδοσιακού Ιταλικού καφέ espresso. Η μία ζητά να μπει ο καφές espresso ολόκληρης της Ιταλίας στη λίστα Άυλης πολιτιστικής παγκόσμιας κληρονομιάς της, ενώ οι Ναπολιτάνοι λένε ότι η δική τους είναι ξεχωριστή και πρέπει να διακριθεί.

Mια κοινοπραξία με έδρα το Τρεβίζο υπέβαλε αίτηση αναγνώρισης του παραδοσιακού ιταλικού εσπρέσο. Ταυτόχρονα η Νάπολη ζήτησε αναγνώριση για την κουλτούρα του ναπολιτάνικου καφέ. H Unesco συμβούλεψε τις δύο πόλεις να επανέλθουν του χρόνου ενωμένες.

Η Νάπολη έκανε λόγο για  πράξη πολέμου του Ιταλικού Βορρά ενάντια στον Νότο. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ναπολιτάνικης υποψηφιότητας η σύγκρουση είναι το τελευταίο παράδειγμα λανθάνουσας έντασης μεταξύ Βορρά και Νότου που χρονολογείται από την ενοποίηση της χώρας του 19ου αιώνα.

Το περασμένο καλοκαίρι, ένα βίντεο που προωθούσε τη νότια περιοχή της Καλαβρίας ως τουριστικό προορισμό  προκάλεσε οργή στην υπόλοιπη χώρα, καθώς υποστήριξε ότι η βόρεια Ιταλία δεν ήταν ασφαλής για ταξίδια λόγω της ρύπανσης και των κρουσμάτων codid. Αυτό προκάλεσε άμεση αντίδραση τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από στελέχη του τουριστικού κλάδου.  

Λίγα χρόνια νωρίτερα, μια διαφήμιση από έναν παραγωγό σάλτσας ντομάτας με έδρα τη βόρεια Ιταλία, προώθησε το προϊόν μέσω ενός χάρτη με μια ζουμερή κόκκινη ντομάτα στη βόρεια Ιταλία και σε άλλες περιοχές γκρίζα. Ακολούθησε έκκληση για μποϊκοτάζ της μάρκας, αναγκάζοντας τον υπουργό γεωργίας της χώρας να παρέμβει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο