Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι διάρκεια ζωής έχουν τα αρτοσκευάσματα;

ΑρχικήΝέαΤι διάρκεια ζωής έχουν τα αρτοσκευάσματα;
spot_img

Δείτε πώς συντηρούμε γλυκά και αρτοσκευάσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει θα προσφέρουμε και θα λάβουμε γλυκά και πολλά από αυτά θα ξεμείνουν αφού θα έχουμε μπουχτίσει και δε θα ξέρουμε τι να τα κάνουμε! Αλήθεια πόσο καιρό τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα είναι ασφαλή για κατανάλωση; Τι λένε οι ειδικοί;

Όπως εξηγεί ο Keiry Palma , σεφ-εκπαιδευτής του Pastry & Baking Arts στην πανεπιστημιούπολη της Νέας Υόρκης του Ινστιτούτου Μαγειρικής Εκπαίδευσης , όλα εξαρτώνται από τον τύπο των αρτοσκευασμάτων. Αν πρόκειται για κέικ και cupcakes, αυτά θα πρέπει να καταναλωθούν εντός δύο έως τριών ημερών. Ωστόσο, εάν το προϊόν δεν περιέχει γαλακτοκομικά, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθεί η συνοχή του.

Όσον αφορά τα μπισκότα, τα μπράουνις και τις μπάρες, αυτά παραμένουν φρέσκα για λίγο περισσότερο, περίπου δύο ημέρες έως μία εβδομάδα, σύμφωνα με την Palma. Και, όπως πρόσθεσε ο σεφ ζαχαροπλαστικής Adriano Zumbo , “Αν πρόκειται για κρουασάν ή ψωμί, θα αλλάξουν μέσα σε λίγες μέρες, οπότε είναι καλύτερα να τρώγεται φρέσκο».

Βάζουμε τα αρτοσκευάσματα στο ψυγείο; 

Τα κέικ και τα μπισκότα πρέπει να ψύχονται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων και η βέλτιστη ποιότητα εάν περιέχουν γαλακτοκομικά δηλαδή, σαντιγί, βούτυρο, κρέμα τυριού κ.α. Η αποθήκευση αυτών των σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης που προκαλείται από επιβλαβή βακτήρια. Αν και η ψύξη μπορεί να αλλάξει ελαφρώς την υφή του κέικ, είναι ένα απαραίτητο βήμα για να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη φρεσκάδα, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ευπαθή συστατικά.  

Βάζουμε τα αρτοσκευάσματα στην κατάψυξη; 

Ο Amsalam, ιδρυτής του Lodge Bread , ισχυρίζεται ότι “η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η φρεσκάδα στο ψωμί”. Αλλά θα πρέπει να γίνει σωστά. “Συνιστώ να κόψετε το καρβέλι, να το τοποθετήσετε σε μια μεγάλη σακούλα με φερμουάρ και να το καταψύξετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να βγάλετε μια φέτα κάθε φορά και να ζεστάνετε όσο ψωμί χρειάζεται». 

Η Πάλμα πρόσθεσε ότι η κατάψυξη είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσεις τα ψημένα προϊόντα για μακροχρόνια αποθήκευση. “Για μεγαλύτερη αποθήκευση, τυλίξτε τα μεμονωμένα μπισκότα σε πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα, τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο και παγώστε τα για έως και τρεις μήνες. Η κατάψυξη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των αρτοσκευασμάτων. Τυλίγοντας σφιχτά τα Αρτοσκευάσματα σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, ακολουθούμενα από αεροστεγές δοχείο ή σακούλα κατάψυξης, μπορείτε να παρατείνετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους». 

 Η Πάλμα σημείωσε επίσης ότι δεν συνιστά την αποθήκευση αντικειμένων σε ύφασμα, καθώς οι ίνες μπορούν να συγκρατήσουν βακτήρια και υγρασία, «που δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες αναπαραγωγής για μούχλα και άλλα επιβλαβή παθογόνα που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες». 

Πώς ξεπαγώνω τα αρτοσκευάσματα; 

Αν θέλετε να επαναφέρετε τα κέικ με καρβέλι για να απολαύσετε την επόμενη φέτα σας, αφήσετε τα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, η οποία διατηρεί την υφή και την ποιότητα ανέπαφη. Η γρήγορη απόψυξη μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφη υφή και αλλοίωση της ποιότητας. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο και να τα απολαύσετε σαν να είναι φρέσκα. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η ποικιλία πεπονιού που έχει προκαλέσει πάνω από 3.000 τροφικές δηλητηριάσεις

Από τους τέσσερις τύπους πεπονιών που έχουν συνδεθεί με τροφιμογενείς επιδημίες, τα πεπόνια cantaloupes ήταν τα πιο συχνά εμπλεκόμενα (67%) ως όχημα μετάδοσης.

Μπορούμε να πάρουμε βιταμίνες μέσω της αναπνοής;

Επιστήμονες ανέδειξαν ότι η αναπνοή συμπληρώνει τη διατροφή μας με βασικά θρεπτικά συστατικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Και στην Ελλάδα η επικίνδυνη σκόνη σοκολάτα

Κίνδυνος πνιγμού και τραυματισμού από σκόνη σοκολάτα πρωτεΐνης που πωλείται στη χώρα μας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο