Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε ωμές σαλάτες λαχανικών το βράδυ; 

ΑρχικήΝέαΓιατί δεν πρέπει να τρώμε ωμές σαλάτες λαχανικών το βράδυ; 
spot_img

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση ωμών λαχανικών το βράδυ αποτελεί ένα ανάλαφρο γεύμα πριν τον ύπνο.

Οι σαλάτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα, βασικά ή συνοδευτικά, με χαμηλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Μπορούμε όμως να τις καταναλώσουμε όλες τις ώρες;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση ωμών λαχανικών το βράδυ αποτελεί ένα ανάλαφρο γεύμα πριν τον ύπνο. Οι ειδικοί ωστόσο δεν συμφωνούν και τόσο στο… «ανάλαφρο». Όλα εξαρτώνται από τα θρεπτικά συστατικά και το πώς το σώμα σας χειρίζεται την πέψη!

  • Δυσκολότερη πέψη

Η κατανάλωση ωμών λαχανικών απαιτεί από το σώμα σας να εργαστεί 300% πιο σκληρά για να τα διαλύσει. Γι’ αυτό το βράδυ είναι προτιμότερο να τρώμε λαχανικά στον ατμό ή βρασμένα. Το μαγείρεμα βοηθά επίσης το σώμα σας να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά πιο αποτελεσματικά.

  • Δημιουργία τοξινών

Τη νύχτα, η πεπτική «ικανότητα» του σώματος είναι πιο αδύναμη, περίπου 50% λιγότερο αποτελεσματική από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κατανάλωση ωμών λαχανικών όταν η πεπτική ισχύς είναι χαμηλή μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση φυτικών ινών, οδηγώντας σε συχνές επιδρομές στο μπάνιο – και σε διαταραχές του ύπνου. Επιπλέον, τα άπεπτα τρόφιμα μπορούν να δημιουργήσουν τοξίνες στο σώμα σας, εμποδίζοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

  • Αέρια και φούσκωμα

Επίσης τα ωμά λαχανικά απελευθερώνουν αέρια μέσα στο στομάχι, οδηγώντας σε φούσκωμα, αέρια και μετεωρισμό.

Ε, με τέτοια ενδεχόμενα ας αφήσουμε λοιπόν τα ωμά λαχανικά το βράδυ… Μία σαλάτα είπαμε να φάμε, όχι να μας φάει!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο