Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Καθορισμός καταλοίπων και τοξικολογικών τιμών αναφοράς για το εντομοκτόνο ethiprole στο ρύζι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕΕ: Καθορισμός καταλοίπων και τοξικολογικών τιμών αναφοράς για το εντομοκτόνο ethiprole στο ρύζι
spot_img

Το Ethiprole είναι ένα εντομοκτόνο ευρέος φάσματος που είναι αποτελεσματικό σε χαμηλές δόσεις εφαρμογής κατά των φυτόκοκκων και διάφορων εντόμων.

Έπειτα από αίτηση στην αρχική αρμόδια εθνική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου της Bayer CropScience για τον αρχικό καθορισμό ανοχής κατά την εισαγωγή της δραστικής ουσίας ethiprole στο ρύζι, ένα μη συστηματικό εντομοκτόνο φαινυλο-πυραζόλης που είναι αποτελεσματικό κατά ενός ευρέος φάσματος εντόμων.

Ο μεταβολισμός του ethiprole διερευνήθηκε για εφαρμογές στο φύλλωμα σε δημητριακά (ρύζι), οπωροφόρες καλλιέργειες (γλυκές πιπεριές) και σε όσπρια και ελαιούχους σπόρους (βαμβάκι). Στο ρύζι, ο μεταβολισμός διερευνήθηκε επίσης για εφαρμογή στο έδαφος (paddy rice).

Το ethiprole δεν έχει εγκριθεί και δεν αξιολογήθηκε ποτέ στην ΕΕ. Ως εκ τούτου, με βάση τα δεδομένα που παρέχονται από τη Βρετανική υπησεσία φαρμάκων στο πλαίσιο της παρούσας αίτησης, προτείνεται η ημερήσια δόση 0,002 mg/kg σωματικού βάρους ανά ημέρα και οξείας δόσης αναφοράς 0,005 mg/kg σωματικού βάρους.

Το δυναμικό αναπτυξιακής νευροτοξικότητας του ethiprole και το δυναμικό του για φωτοτοξικότητα και φωτομεταλλαξιγένεση δεν κατέστη δυνατό να συναχθεί συμπέρασμα. Οι μεταβολίτες που περιλαμβάνονται στον ορισμό των καταλοίπων θεωρήθηκαν ότι έχουν παρόμοια τοξικότητα με τη μητρική δραστική ουσία.

Δεδομένου ότι στην παρούσα αίτηση δεν υποβλήθηκαν μελέτες που να διερευνούν τη φύση των καταλοίπων στις αμειψισπορές, δεν ήταν δυνατόν να συναχθεί συμπέρασμα σχετικά με τη φύση των καταλοίπων στις αμειψισπορές.

Η σταθερότητα του ethiprole και του ethiprole-sulfone σε ξηρές/υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο μήτρες αποδείχθηκε επαρκώς, για κάθε ένωση ξεχωριστά, για τουλάχιστον 12 μήνες όταν αποθηκεύεται στους -23°C. Δεν έχουν παρασχεθεί στοιχεία για τη σταθερότητα αποθήκευσης του ethiprole-amide.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.

Επίσημη προειδοποίηση για τις σοκολάτες Dubai – Περιέχουν επικίνδυνα και καρκινογόνα συστατικά κακής ποιότητας

Ανησυχητικά τα ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης για τις σοκολάτες Dubai - Οι παρασκευαστές χρησιμοποιούν φθηνά συστατικά κακής ποιότητας για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο