Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να καθαρίσετε το τζάμι του φούρνου σας με δύο συστατικά που έχετε ήδη στην κουζίνα

ΑρχικήΟικιακάΠώς να καθαρίσετε το τζάμι του φούρνου σας με δύο συστατικά που έχετε ήδη στην κουζίνα
spot_img

Αστραφτερή πόρτα φούρνου σε 3 λεπτά χωρίς σκληρά χημικά.

Τα εορταστικά τραπέζια τελείωσαν με επιτυχία, τα εύσημα για τα ψητά «απονεμήθηκαν» στους δημιουργούς και όλοι είναι ικανοποιημένοι εκτός από την εικόνα της ηλεκτρικής κουζίνας. Ή μάλλον την εικόνα της πόρτας της ηλεκτρικής κουζίνας που έχει γεμίσει με καμένα τρόφιμα και λίπη. Και εκτός από την εικόνα που δεν είναι ιδανική υπάρχει και ο κίνδυνος ασθένειας γιατί αυτά τα καμένα λίπη που έχουν κολλήσει στο τζαμι είναι γόνιμο έδαφος για βακτήρια και για παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να καθαρίζουμε συχνά και τον φούρνο και την πόρτα του φούρνου αλλά δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε καθαριστικά του εμπορίου που συνήθως περιέχουν χημικά. Δύο υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας μαζί με νερό μπορούν να κάνουν την πόρτα του φούρνου μας να λάμψει και πάλι.

Ο φούρνος μπορεί να καθαριστεί με ένα απλό μείγμα μαγειρικής σόδας και ζεστού νερού και στη συνέχεια απαλό τρίψιμο με αλουμινόχαρτο. Η χρήση διττανθρακικού νατρίου είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το φούρνο, με εξαιρετικά αποτελέσματα σε μόλις τρία λεπτά.

Η μαγειρική σόδα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αφαίρεση του λίπους, καθώς είναι αλκαλική, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διασπάσει τα όξινα λίπη και τους λεκέδες από τρόφιμα, ώστε να είναι ευκολότερο να τους σκουπίσετε. Είναι επίσης ήπια λειαντική και δεν χρειάζεται να τρίβετε για πολλή ώρα.

Η διαδικασία είναι απλή: Ρίξτε ζεστό νερό στην πόρτα του φούρνου, φροντίζοντας να την σκεπάσει χωρίς να ξεχειλίσει. Στη συνέχεια πασπαλίστε ομοιόμορφα τη μαγειρική σόδα πάνω από την πόρτα και αφήστε τη να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα και μετά τρίψτε απαλά με αλουμινόχαρτο με απαλές κυκλικές κινήσεις. Τέλος σκουπίστε  με υγρό πανί και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο