Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Πως θα μειώσετε την οξύτητα στα γεύματά σας

ΑρχικήΝέαΥγείαΓαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Πως θα μειώσετε την οξύτητα στα γεύματά σας
spot_img

Η φυσική λύση για πιο ήπιες σάλτσες και σούπες.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι ένα συχνό και ενοχλητικό πρόβλημα που μπορεί να επιδεινωθεί από συγκεκριμένα τρόφιμα. Οι ντομάτες, αν και εξαιρετικά θρεπτικές, είναι ιδιαίτερα όξινες και συχνά ενοχοποιούνται για την πρόκληση καούρας και δυσφορίας. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς της διατροφής και της μαγειρικής, υπάρχει ένας απλός τρόπος να μειωθεί η οξύτητά τους χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση τους.

- Advertisement -

Ο σεφ Tim Frey προτείνει μια εύκολη λύση: Η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας μαγειρικής σόδας σε σάλτσες και σούπες ντομάτας μπορεί να μειώσει το οξύ, καθιστώντας τις πιο φιλικές προς το πεπτικό σύστημα.

Όπως εξηγεί, μια κουταλιά μαγειρικής σόδας βοηθά στην εξισορρόπηση της οξύτητας, βελτιώνοντας παράλληλα τη γεύση. Η σωστή ανάδευση και το επιπλέον μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά διασφαλίζουν ότι η σόδα δεν θα αφήσει ανεπιθύμητη γεύση στο φαγητό.

Η διατροφοθεραπεύτρια Elena Rolt εξηγεί τον επιστημονικό μηχανισμό πίσω από αυτή τη μέθοδο. Οι ντομάτες περιέχουν κιτρικό και μηλικό οξύ, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή στομαχικού οξέος, επιδεινώνοντας την παλινδρόμηση. Η μαγειρική σόδα, μια αλκαλική ένωση, εξουδετερώνει αυτά τα οξέα, συμβάλλοντας στη μείωση της γαστρικής οξύτητας.

Σύμφωνα με τη Rolt, η προσθήκη μιας μικρής πρέζας μαγειρικής σόδας (περίπου 1/8 του κουταλιού του γλυκού) είναι αρκετή για να μειώσει διακριτικά την οξύτητα, χωρίς να επηρεάσει αισθητά τη γεύση του φαγητού. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του πιάτου.

Τέλος, το NHS συνιστά σε όσους αντιμετωπίζουν συχνά γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση να συμβουλευτούν φαρμακοποιό ή γιατρό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα