Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τυρί vegan: Η απρόσμενη ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς

ΑρχικήΝέαΤυρί vegan: Η απρόσμενη ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς
spot_img

Η αγορά vegan τυριού αποτιμήθηκε σε 2,33 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019, προβλέπεται μέχρι το 2027 να φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 7,1%

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για vegan τυρί οφείλεται στην αλλαγή των διατροφικών προτύπων των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, καθώς το vegan τυρί παρασκευάζεται με φυτικά συστατικά αντί για τα παραδοσιακά ζωικά. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες και έχει υψηλό διατροφικό προφίλ. Επιπλέον το χαμηλό επίπεδο χοληστερόλης του vegan τυριού είναι ένας βασικός παράγοντας που βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι και η παντελής απουσία λακτόζης από τα τυριά Vegan.

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η ανικανότητα του καταναλωτή να αφομοιώνει σημαντικές ποσότητες λακτόζης που υπάρχουν στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η ζήτηση για τρόφιμα χωρίς λακτόζη, όπως το vegan τυρί, οφείλεται στην αύξηση των περιστατικών τροφικών αλλεργιών και δυσανεξίας. Οι καταναλωτές με δυσανεξία στη λακτόζη αποτυγχάνουν να διασπάσουν όλη τη λακτόζη στα απορροφήσιμα συστατικά της, τη γλυκόζη και τη γαλακτόζη. Αντ ‘αυτού, τα σωματίδια λακτόζης περνούν από το γαστρεντερικό σωλήνα άθικτα και προκαλούν συμπτώματα δυσανεξίας.

Η αγορά vegan τυριού της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να αυξηθεί με το υψηλότερο CAGR κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης έως το 2027, όπως αναφέρει το OpenPR. Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στην περιφερειακή αγορά, και ακολουθούν άλλες χώρες όπως ο Καναδάς και το Μεξικό. Οι καταναλωτές σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μετατοπίζουν τις προτιμήσεις τους προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής και προτιμούν προϊόντα που παρέχουν οφέλη για την υγεία. Ως εκ τούτου, η αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία των καταναλωτών οδηγεί στην ανάπτυξη της αγοράς vegan τυριών και στη Βόρεια Αμερική, όπου οι εταιρείες παρασκευής προϊόντων vegan τυριού, ενισχύουν συνεχώς το χαρτοφυλάκιο προϊόντων τους για να καλύψουν τη ζήτηση των πελατών.

Πρόσφατη έκθεση κατατάσσει την παγκόσμια αγορά vegan τυριών ως εξής:

Αγορά Vegan Τυριού ανά τύπο προϊόντος:

  • Μοτσαρέλα
  • Παρμεζάνα
  • Τσένταρ
  • Τυρί Κρέμα
  • Ρικκότα

Αγορά Vegan Τυριού ανά μορφή:

  • Φέτες
  • Κομμένα σε κύβους
  • Τεμαχισμένα
  • Μπαστούνια
  • Spread

Αγορά Vegan Τυριού ανά πηγή:

  • Γάλα αμυγδάλου
  • Γάλα σόγιας
  • Γάλα καρύδας
  • Γάλα κάσιους

Αγορά Vegan Τυριού βάσει καναλιού διανομής:

  • Υπεραγορές και σούπερ μάρκετ
  • Καταστήματα ψιλικών
  • Εξειδικευμένα καταστήματα
  • Online

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα: Η “απάτη” και ο πιθανός κίνδυνος της εκδοχής Red Velvet

Η διαφορά των μελομακάρονων Red velvet -της νέας τάσης στα χριστουγεννιάτικα γλυκά- θα σας εκπλήξει.

Λάθη στις ημερομηνίες λήξης – Ζημιές εκατομμμυρίων στη Βιομηχανία

Τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις μόλις τις τελευταίες ημέρες!

Φυτοφάρμακα στo 90% των Xριστουγεννιάτικων μπαχαρικών: «Πρωταθλήτρια» η κανέλα!

Πολλά μπαχαρικά εμφανίζουν περισσότερες από μία επικίνδυνες χημικές ουσίες ανά δείγμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο