Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τυρί vegan: Η απρόσμενη ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς

ΑρχικήΝέαΤυρί vegan: Η απρόσμενη ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς
spot_img

Η αγορά vegan τυριού αποτιμήθηκε σε 2,33 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019, προβλέπεται μέχρι το 2027 να φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 7,1%

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για vegan τυρί οφείλεται στην αλλαγή των διατροφικών προτύπων των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, καθώς το vegan τυρί παρασκευάζεται με φυτικά συστατικά αντί για τα παραδοσιακά ζωικά. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες και έχει υψηλό διατροφικό προφίλ. Επιπλέον το χαμηλό επίπεδο χοληστερόλης του vegan τυριού είναι ένας βασικός παράγοντας που βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι και η παντελής απουσία λακτόζης από τα τυριά Vegan.

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η ανικανότητα του καταναλωτή να αφομοιώνει σημαντικές ποσότητες λακτόζης που υπάρχουν στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η ζήτηση για τρόφιμα χωρίς λακτόζη, όπως το vegan τυρί, οφείλεται στην αύξηση των περιστατικών τροφικών αλλεργιών και δυσανεξίας. Οι καταναλωτές με δυσανεξία στη λακτόζη αποτυγχάνουν να διασπάσουν όλη τη λακτόζη στα απορροφήσιμα συστατικά της, τη γλυκόζη και τη γαλακτόζη. Αντ ‘αυτού, τα σωματίδια λακτόζης περνούν από το γαστρεντερικό σωλήνα άθικτα και προκαλούν συμπτώματα δυσανεξίας.

Η αγορά vegan τυριού της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να αυξηθεί με το υψηλότερο CAGR κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης έως το 2027, όπως αναφέρει το OpenPR. Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στην περιφερειακή αγορά, και ακολουθούν άλλες χώρες όπως ο Καναδάς και το Μεξικό. Οι καταναλωτές σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μετατοπίζουν τις προτιμήσεις τους προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής και προτιμούν προϊόντα που παρέχουν οφέλη για την υγεία. Ως εκ τούτου, η αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία των καταναλωτών οδηγεί στην ανάπτυξη της αγοράς vegan τυριών και στη Βόρεια Αμερική, όπου οι εταιρείες παρασκευής προϊόντων vegan τυριού, ενισχύουν συνεχώς το χαρτοφυλάκιο προϊόντων τους για να καλύψουν τη ζήτηση των πελατών.

Πρόσφατη έκθεση κατατάσσει την παγκόσμια αγορά vegan τυριών ως εξής:

Αγορά Vegan Τυριού ανά τύπο προϊόντος:

  • Μοτσαρέλα
  • Παρμεζάνα
  • Τσένταρ
  • Τυρί Κρέμα
  • Ρικκότα

Αγορά Vegan Τυριού ανά μορφή:

  • Φέτες
  • Κομμένα σε κύβους
  • Τεμαχισμένα
  • Μπαστούνια
  • Spread

Αγορά Vegan Τυριού ανά πηγή:

  • Γάλα αμυγδάλου
  • Γάλα σόγιας
  • Γάλα καρύδας
  • Γάλα κάσιους

Αγορά Vegan Τυριού βάσει καναλιού διανομής:

  • Υπεραγορές και σούπερ μάρκετ
  • Καταστήματα ψιλικών
  • Εξειδικευμένα καταστήματα
  • Online

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα