ΑρχικήΝέαΣτο Κάιρο ο Διονύσης Σταμενίτης για το SUPMED του CIHEAM - Montpellier

Στο Κάιρο ο Διονύσης Σταμενίτης για το SUPMED του CIHEAM – Montpellier

2 λεπτά ανάγνωσης

Στο επίκεντρο του συνεδρίου η προώθηση των πολιτικών για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για τη στρατηγική της Ελλάδας με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Κρίσης στον πρωτογενή τομέα, μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης στο συνέδριο SUPMED που διοργανώνεται στο Κάιρο από το CIHEAM του Montpellier, με θέμα τις πολιτικές για την προώθηση της αγρό-οικολογίας στην περιοχή της Μεσογείου.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Υφυπουργός, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσιάρα, είχε συναντήσεις με τους Υπουργούς Γεωργίας της Αιγύπτου και του Λιβάνου, κ. Alaa Farouk και κ. Abbas HajjHassan, αντίστοιχα, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και θέσεις αναφορικά με τη μεγάλη πρόκληση της Κλιματικής Αλλαγής. «Ως Ελλάδα και ως μια χώρα, που δοκιμάστηκε σκληρά τα προηγούμενα χρόνια από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως μεγάλες πυρκαγιές και   πλημμύρες, εκφράζουμε τη βούληση μας για συνέχιση του διαλόγου και συνεργασία», τόνισε ο Υφυπουργός.

Ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας, προκειμένου να θωρακίσει την πρωτογενή παραγωγή στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την εντατικοποίηση των καιρικών φαινομένων, επικεντρώνοντας στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός,  η κλιματική Κρίση και η προσαρμογή μας  στα νέα δεδομένα που δημιουργεί, αποτελεί ένα θέμα πολυδιάστατο που βρίσκεται στον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού που υλοποιείται στην Ελλάδα, καθώς άπτεται των πολιτικών προτεραιοτήτων τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησής  όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, άλλα και για το περιβάλλον, το κλίμα και την εδαφική συνοχή των αγροτικών μας περιοχών.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Στην Ελλάδα και σε άλλες 35 χώρες αλλοιωμένα προϊόντα με ρυζογκοφρέτες – Ευρωπαϊκός συναγερμός για δημοφιλή μάρκα (φωτο)

Το RASFF προειδοποιεί για στιγμιαία προϊόντα ρυζιού που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.

Ελλάδα: Νέος νόμος για τους καταναλωτές – Τέλος σε greenwashing και ισχυρισμούς και δικαίωμα στην επισκευή

Ο νέος νόμος για την ενδυνάμωση των καταναλωτών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστασία από τις αθέμιτες πρακτικές και το greenwashing, δικαίωμα στην επισκευή και καλύτερη ενημέρωση για τις εξ αποστάσεως συμβάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μαγειρικό σκεύος λόγω ουσίας που έχει ταξινομηθεί ως πιθανώς καρκινογόνος (φωτογραφία)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. προχώρησε στην ανάκληση κουτάλας μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διαπίστωσε υπέρβαση του ορίου μετανάστευσης πρωτοταγών αμινών.