Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ν. Ζηλανδία: Αυστηρότεροι κανόνες σε μονάδες πουλερικών λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝ. Ζηλανδία: Αυστηρότεροι κανόνες σε μονάδες πουλερικών λόγω σαλμονέλας
spot_img

Σε αυστηροποίηση των κανόνων στον τομέα των πουλερικών προχώρησαν οι ρυθμιστικές αρχές στη Νέα Ζηλανδία στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο έναν τύπο σαλμονέλας, ο οποίος συνδέεται με ανθρώπινες ασθένειες.

Πρόκειται για τη “Salmonella Enteritidis” και σύμφωνα με το Υπουργείο Πρωτογενών Βιομηχανιών (MPI), έχει εμφανιστεί – μεταξύ άλλων – σε εκτροφεία εκκολαπτήρια και, μονάδες παραγωγής αυγών.

Σύμφωνα με το FSN, το πρώτο κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2019, συνδεόταν με εστιατόριο στην περιοχή του Όκλαντ και έκτοτε τα κρούσματα, τα οποία έχουν συσχετιστεί με τέσσερις άλλες εστίες, έχουν ξεπεράσει τα 110. Μόνο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2021 έχουν εντοπιστεί 48 κρούσματα.

Η αυστηροποίηση των κανόνων, οι οποίοι θα ισχύσουν για 6 μήνες, ήρθε μετά από τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πτηνοτροφικές μονάδες της Νέας Ζηλανδίας και στοχεύουν στο να μετριαστούν οι κίνδυνοι με περισσότερους ελέγχους και πιστοποιήσεις.

Αφορούν όλες τις μονάδες πλην εκείνων που αριθμούν λιγότερα από 100 πουλερικά και πωλούν κατευθείαν στους πελάτες.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια Τροφίμων της Νέας Ζηλανδίας (NZFS) αύξησε την εμβέλεια του προγράμματος των σχετικών ελέγχων, το οποίο περιελάμβανε 20 μονάδες παραγωγής αυγών και πέντε εκτροφεία.

Στόχος ήταν να προσδιοριστεί η έκταση των κρουσμάτων στα κοπάδια των πουλερικών, να τεθεί υπό έλεγχο και να μηδενιστεί εν τέλει ο αριθμός τους.

Αφού εντοπίστηκαν νέα κρούσματα, μπήκαν περιοριστικά μέτρα στις εν λόγω μονάδες, ώστε να μη φτάσουν δυνητικά μολυσμένα αυγά στους καταναλωτές, στους οποίους έχει δοθεί οδηγία – για παν ενδεχόμενο – να βράζουν καλά τα αυγά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο