Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
29.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ν. Ζηλανδία: Αυστηρότεροι κανόνες σε μονάδες πουλερικών λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝ. Ζηλανδία: Αυστηρότεροι κανόνες σε μονάδες πουλερικών λόγω σαλμονέλας
spot_img

Σε αυστηροποίηση των κανόνων στον τομέα των πουλερικών προχώρησαν οι ρυθμιστικές αρχές στη Νέα Ζηλανδία στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο έναν τύπο σαλμονέλας, ο οποίος συνδέεται με ανθρώπινες ασθένειες.

Πρόκειται για τη “Salmonella Enteritidis” και σύμφωνα με το Υπουργείο Πρωτογενών Βιομηχανιών (MPI), έχει εμφανιστεί – μεταξύ άλλων – σε εκτροφεία εκκολαπτήρια και, μονάδες παραγωγής αυγών.

Σύμφωνα με το FSN, το πρώτο κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2019, συνδεόταν με εστιατόριο στην περιοχή του Όκλαντ και έκτοτε τα κρούσματα, τα οποία έχουν συσχετιστεί με τέσσερις άλλες εστίες, έχουν ξεπεράσει τα 110. Μόνο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2021 έχουν εντοπιστεί 48 κρούσματα.

Η αυστηροποίηση των κανόνων, οι οποίοι θα ισχύσουν για 6 μήνες, ήρθε μετά από τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πτηνοτροφικές μονάδες της Νέας Ζηλανδίας και στοχεύουν στο να μετριαστούν οι κίνδυνοι με περισσότερους ελέγχους και πιστοποιήσεις.

Αφορούν όλες τις μονάδες πλην εκείνων που αριθμούν λιγότερα από 100 πουλερικά και πωλούν κατευθείαν στους πελάτες.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια Τροφίμων της Νέας Ζηλανδίας (NZFS) αύξησε την εμβέλεια του προγράμματος των σχετικών ελέγχων, το οποίο περιελάμβανε 20 μονάδες παραγωγής αυγών και πέντε εκτροφεία.

Στόχος ήταν να προσδιοριστεί η έκταση των κρουσμάτων στα κοπάδια των πουλερικών, να τεθεί υπό έλεγχο και να μηδενιστεί εν τέλει ο αριθμός τους.

Αφού εντοπίστηκαν νέα κρούσματα, μπήκαν περιοριστικά μέτρα στις εν λόγω μονάδες, ώστε να μη φτάσουν δυνητικά μολυσμένα αυγά στους καταναλωτές, στους οποίους έχει δοθεί οδηγία – για παν ενδεχόμενο – να βράζουν καλά τα αυγά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φράουλες: Νέο καμπανάκι κινδύνου από την PAN Netherlands

PFAS και πολύ τοξικά φυτοφάρμακα στο 92% των ολλανδικών συμβατικών φραουλών.

Απάτη με τα εμφιαλωμένα νερά: Έκθεση της ΕΕ αποκαλύπτει την αιτία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για τις αιτίες που επιτρέπουν να διατίθενται στην αγορά μη συμμορφούμενα και δυνητικά δόλια προϊόντα.

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα