ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓερμανία: Ανάκληση φουντουκιών λόγω Salmonella Typhimurium

Γερμανία: Ανάκληση φουντουκιών λόγω Salmonella Typhimurium

1 λεπτά ανάγνωσης

Έπειτα από επίσημους ελέγχους στην αγορά της Γερμανίας, διαπιστώθηκε παρουσία Salmonella Typhimurium σε κομμένα και ψημένα συσκευασμένα φουντούκια.

Το προϊόν «Magical baking chopped hazelnut kernels» παρήχθη από την εταιρεία August Töpfer & Co. (GmbH & Co.) KG και διανεμήθηκε από την Norma Lebensmittelfilialbetrieb Stiftung & Co. KG.

- Advertisement -

Το προϊόν αποσύρθηκε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και οι καταναλωτές κλήθηκαν να μην το καταναλώσουν.

Όπως αναφέρει το RASFF, ο προϊόν έχει διανεμηθεί και σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

- Advertisement -

Ο κίνδυνος που εντοπίστηκε χαρακτηρίζεται σοβαρός, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί ασθένειες ή κρούσματα που σχετίζονται με τον προϊόν.

Η σαλμονέλωση εκδηλώνεται μέσα σε λίγες ημέρες μετά τη μόλυνση. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακό άλγος και περιστασιακά έμετο και ελαφρύ πυρετό. Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν από μόνα τους μετά από αρκετές ημέρες. Τα βρέφη, τα νήπια, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ειδικότερα, μπορούν να νοσήσουν πιο σοβαρά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.