Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

CNN Greece: Η συζήτηση για το Food Sustainability και τις νέες τάσεις στην διατροφή

ΑρχικήΝέαCNN Greece: Η συζήτηση για το Food Sustainability και τις νέες τάσεις στην διατροφή
spot_img

Η Διατροφή αλλάζει και αλλάζει γρήγορα.

Η απάντηση στο ερώτημα τι θα φάμε σήμερα; Είναι ήδη πολύ διαφορετική σε όλους μας. Είτε είμαστε Vegan είτε όχι.

Πλέον έχουν δημιουργηθεί “φυλές διατροφής”, τα food tribes, με ιδεολογικό υπόβαθρο, με άποψη, με φωνή, με εισόδημα να διαθέσει και οργάνωση σχεδόν “κινηματική”.

Η ταμπέλα για παράδειγμα του ρομαντικού, του περιθωριακού και συχνά του αναχρονιστικού, που έμπαινε στους vegetarians παλαιότερα, είναι εκτός τόπου και χρόνου πια μια και εκτός από την επιστροφή στην φύση έχουν προστεθεί στην εργαλειοθήκη τους, η επιστήμη τροφίμων και η απόφαση των επιχειρήσεων τροφίμων να διαμορφώσουν σήμερα την διατροφή του μέλλοντος. 

Οι Vegan, Vegetarian, Ovo Vegetarian, Lacto Vegetarian, Ovo Lacto Vegetarian, ωμοφάγοι, Pescatarians, Flexitarians δεν είναι απλά καταναλωτές με ιδιαίτερες προτιμήσεις. Είναι πολίτες αφοσιωμένοι, παθιασμένοι, συνειδητοποιημένοι που έχουν την αυτοπεποίθηση ώστε να αμφισβητήσουν την mainstream συνθήκη διατροφής του σήμερα επιδιώκοντας καλύτερες επιλογές για τον εαυτό τους και για τους άλλους.

Στο CNN grreece έγινε μια εξαιρετική συζήτηση με πρωτοβουλία του TÜV HELLAS (TÜV NORD), κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις νέες τάσεις και αναλύθηκαν τα εργαλεία που έχουν οι επιχειρήσεις τροφίμων για την εισαγωγή τους στους νέους δρόμους της διατροφής.

Στο πάνελ συμμετείχαν: Βασιλική Καζάζη, Senior Vice President South East Europe TÜV NORD, Ιωάννης Μπαρράκος, Food Sustainability Product Manager, Lead Auditor TÜV HELLAS (TÜV NORD), Νικόλαος Γδοντέλης, Επιστήμονας Τροφίμων, Ιδρυτής cibum.gr, Θωμάς Βασσάρας, Σύμβουλος Εξαγωγών Greekexports και Κωσταντίνος Μωραΐτης, μέλος ΔΣ Condito ΑΕΒΕ. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Πεφάνης, Director of Financial and Business Content του CNN Greece

Υπάρχουν πια πρότυπα, χτίζεται η νομοθεσία, έχουν δημιουργηθεί σήματα και διαδικασίες πιστοποίησης για τις ειδικές διατροφές, όπως εξήγησε ο κ. Γ. Μπαρράκος Food Sustainability Product Manager TUV Hellas.

Η Συζήτηση στο CNN Greece

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα: Η “απάτη” και ο πιθανός κίνδυνος της εκδοχής Red Velvet

Η διαφορά των μελομακάρονων Red velvet -της νέας τάσης στα χριστουγεννιάτικα γλυκά- θα σας εκπλήξει.

Λάθη στις ημερομηνίες λήξης – Ζημιές εκατομμμυρίων στη Βιομηχανία

Τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις μόλις τις τελευταίες ημέρες!

Φυτοφάρμακα στo 90% των Xριστουγεννιάτικων μπαχαρικών: «Πρωταθλήτρια» η κανέλα!

Πολλά μπαχαρικά εμφανίζουν περισσότερες από μία επικίνδυνες χημικές ουσίες ανά δείγμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο