Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

CNN Greece: Η συζήτηση για το Food Sustainability και τις νέες τάσεις στην διατροφή

ΑρχικήΝέαCNN Greece: Η συζήτηση για το Food Sustainability και τις νέες τάσεις στην διατροφή
spot_img

Η Διατροφή αλλάζει και αλλάζει γρήγορα.

Η απάντηση στο ερώτημα τι θα φάμε σήμερα; Είναι ήδη πολύ διαφορετική σε όλους μας. Είτε είμαστε Vegan είτε όχι.

Πλέον έχουν δημιουργηθεί “φυλές διατροφής”, τα food tribes, με ιδεολογικό υπόβαθρο, με άποψη, με φωνή, με εισόδημα να διαθέσει και οργάνωση σχεδόν “κινηματική”.

Η ταμπέλα για παράδειγμα του ρομαντικού, του περιθωριακού και συχνά του αναχρονιστικού, που έμπαινε στους vegetarians παλαιότερα, είναι εκτός τόπου και χρόνου πια μια και εκτός από την επιστροφή στην φύση έχουν προστεθεί στην εργαλειοθήκη τους, η επιστήμη τροφίμων και η απόφαση των επιχειρήσεων τροφίμων να διαμορφώσουν σήμερα την διατροφή του μέλλοντος. 

Οι Vegan, Vegetarian, Ovo Vegetarian, Lacto Vegetarian, Ovo Lacto Vegetarian, ωμοφάγοι, Pescatarians, Flexitarians δεν είναι απλά καταναλωτές με ιδιαίτερες προτιμήσεις. Είναι πολίτες αφοσιωμένοι, παθιασμένοι, συνειδητοποιημένοι που έχουν την αυτοπεποίθηση ώστε να αμφισβητήσουν την mainstream συνθήκη διατροφής του σήμερα επιδιώκοντας καλύτερες επιλογές για τον εαυτό τους και για τους άλλους.

Στο CNN grreece έγινε μια εξαιρετική συζήτηση με πρωτοβουλία του TÜV HELLAS (TÜV NORD), κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις νέες τάσεις και αναλύθηκαν τα εργαλεία που έχουν οι επιχειρήσεις τροφίμων για την εισαγωγή τους στους νέους δρόμους της διατροφής.

Στο πάνελ συμμετείχαν: Βασιλική Καζάζη, Senior Vice President South East Europe TÜV NORD, Ιωάννης Μπαρράκος, Food Sustainability Product Manager, Lead Auditor TÜV HELLAS (TÜV NORD), Νικόλαος Γδοντέλης, Επιστήμονας Τροφίμων, Ιδρυτής cibum.gr, Θωμάς Βασσάρας, Σύμβουλος Εξαγωγών Greekexports και Κωσταντίνος Μωραΐτης, μέλος ΔΣ Condito ΑΕΒΕ. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Πεφάνης, Director of Financial and Business Content του CNN Greece

Υπάρχουν πια πρότυπα, χτίζεται η νομοθεσία, έχουν δημιουργηθεί σήματα και διαδικασίες πιστοποίησης για τις ειδικές διατροφές, όπως εξήγησε ο κ. Γ. Μπαρράκος Food Sustainability Product Manager TUV Hellas.

Η Συζήτηση στο CNN Greece

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα