Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τζ. Έτσντεμιρ: “Υψηλότερες τιμές στα τρόφιμα προκειμένου οι καταναλωτές να εκτιμήσουν την αξία τους”!!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤζ. Έτσντεμιρ: "Υψηλότερες τιμές στα τρόφιμα προκειμένου οι καταναλωτές να εκτιμήσουν την αξία τους"!!
spot_img

Κατά του ντάμπινγκ στις τιμές των τροφίμων τάχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Τζεμ Έτσντεμιρ, ζητώντας παράλληλα να αυξηθούν οι τιμές, προκειμένου, όπως είπε, οι άνθρωποι να εκτιμήσουν την αξία των τροφίμων.

«Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι ένα καλό λάδι κινητήρα είναι πιο σημαντικό για εμάς από ένα καλό λάδι για τη σαλάτα», δήλωσε ο κ. Έτσντεμιρ στην BILD, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα είδη διατροφής δεν πρέπει να εξελιχθούν σε αγαθά πολυτελείας, «αλλά οι τιμές πρέπει να εκφράζουν πιο ξεκάθαρα την οικολογική πραγματικότητα». Ο πολιτικός των Πρασίνων δήλωσε ακόμη ότι σχεδιάζει αυστηρότερους όρους για τα τρόφιμα, με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των καταναλωτών σε πιο υγιεινά τρόφιμα. «Η διατροφή της Γερμανίας είναι γενικά πολύ ανθυγιεινή. Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες είναι υπέρβαροι», επισήμανε. «Η αιτία είναι η υπερβολική ζάχαρη, τα λίπη και το αλάτι, ειδικά στα έτοιμα φαγητά», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι οι πολιτικοί έχουν προσπαθήσει κατά το παρελθόν να πείσουν τη βιομηχανία τροφίμων για αλλαγές, αλλά μόνο σε οικειοθελή βάση. «Αυτό τελείωσε τώρα. Με εμένα θα υπάρξουν δεσμευτικοί στόχοι για μείωση», τόνισε.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι σκοπεύει να επεκτείνει την έκταση των βιολογικών καλλιεργειών έως το 2030 από 10% σε 30% και προανήγγειλε ότι θα αξιοποιηθεί «η αγοραστική δύναμη του κράτους», με την εστίαση σε δομές του Δημοσίου να στρέφεται περισσότερο στα τοπικά και βιολογικά προϊόντα.

Ο κ. Έτσντεμιρ θέλει ακόμη να περιοριστεί ο αριθμός των ζώων που εκτρέφονται στη Γερμανία. «Θα ήταν καλύτερα να έχουμε λιγότερα ζώα και να τα έχουμε σε καλύτερες συνθήκες», είπε και έκανε λόγο για αύξηση των σχετικών ελέγχων. Επιπλέον, όπως είπε, «θέλουμε να δημιουργήσουμε το νομικό πλαίσιο προκειμένου να παρακολουθούμε με κάμερες τα μεγάλα σφαγεία».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τζεμ Έτσντεμιρ αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που διαπιστώνει μεταξύ των γεωργών για την καλλιέργεια κάνναβης, ενόψει της υπό όρους αποποινικοποίησής της, η οποία σχεδιάζεται από την κυβέρνηση.

Κληθείς να εξηγήσει τις δηλώσεις του υπουργού σχετικά με τις τιμές των τροφίμων, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μίχαελ Χάουκ ανέφερε ότι η γεωργία αποτελεί σημαντικό παράγοντα αξίας για τις αγροτικές περιοχές της χώρας και προκειμένου να παραμείνει έτσι, οι αγρότες στη Γερμανία θα πρέπει να κερδίζουν χρήματα με την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος και με την καλή διαβίωση των ζώων. «Η γεωργία πρέπει να γίνει αξιόπιστος πυλώνας εισοδήματος των αγροτών», τόνισε ο κ. Χάουκ και πρόσθεσε ότι οι φθηνές τιμές στα εισαγόμενα προϊόντα οδηγούν σε καταστροφή των ζώων και της αγροτικής παραγωγής στο εσωτερικό.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπλήρωση της βιταμίνης D Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Trinity College Dublin, ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα της επίτευξης της βέλτιστης κατάστασης βιταμίνης D σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Παρά τη σημαντική έρευνα σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες της βιταμίνης D, τα επίπεδα ανεπάρκειας βιταμίνης D παραμένουν υψηλά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Nutrition [Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024]. Η Δρ Margaret M. Brennan, βοηθός ερευνητή, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Trinity College και πρώτη συγγραφέας, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές διαφορές στα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και να συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος της έλλειψης βιταμίνης D για την υγεία του πληθυσμού". Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK,) και για κάθε άτομο, υπολόγισαν την εξατομικευμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού επιπέδου υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB), το οποίο είναι το μήκος κύματος του ηλιακού φωτός που προκαλεί τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της βιταμίνης D και των αλληλεπιδράσεών τους αποκάλυψε νέες γνώσεις. Η πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η περιβαλλοντική UVB αναδεικνύεται σε κρίσιμο προγνωστικό παράγοντα της κατάστασης της βιταμίνης D, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δέχεται σχετικά λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Η δεύτερη είναι ότι η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το επίπεδο χοληστερόλης και η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης D επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ανταποκρίνονται στην UVB. Για παράδειγμα, καθώς αυξάνεται ο ΔΜΣ και η ηλικία, μειώνεται η ποσότητα της βιταμίνης D που παράγεται ως απόκριση στην UVB. Η καθηγήτρια Lina Zgaga, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και κύρια ερευνήτρια, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές συνέπειες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη απομάκρυνσης από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, προς εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της κατάστασης της βιταμίνης D". Η Rasha Shraim, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και συν-κυρίαρχος της μελέτης δήλωσε: "Η μελέτη μας αναδεικνύει επίσης την επίδραση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας οι φυσικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι η προσέγγισή μας ενθαρρύνει τους μελλοντικούς ερευνητές και τους φορείς δημόσιας υγείας να ενσωματώσουν αυτούς τους παράγοντες στο έργο τους για την υγεία και τις ασθένειες". Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι το χειρόγραφό τους θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα