Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικό ιπποφαές: Από τα καλύτερα του κόσμου

ΑρχικήΝέαΕλληνικό ιπποφαές: Από τα καλύτερα του κόσμου
spot_img

Το όνομα του προήλθε από τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα, τα οποία έτρωγαν φύλλα και φρούτα του συγκεκριμένου φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους γινόταν δυνατότερο και πιο λαμπερό. Ο λόγος για το ιπποφαές, όπου στην αρχαιότητα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο και χρησιμοποιούνταν ευρέως. Στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται μόλις τα τελευταία χρόνια. Μια από τις πολλές καλλιέργειες σε διάφορα μέρη της χώρας, βρίσκει εφαρμογή σε χωράφια στους Αγίους Θεοδώρους λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καρδίτσας, όπου παραγωγοί καλλιεργούν αυτό το προϊόν, που έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, αποτελώντας παράλληλα μια ικανοποιητική προοπτική για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Η ομάδα παραγωγών ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ όπως ονομάζεται, ιδρύθηκε το 2015.

   Αποτελεί τη συλλογική έκφραση 98 καλλιεργητών ιπποφαούς ποικιλιών του M.A. Lisavenko, από διαφορές περιοχές της Ελλάδας.

   Σήμερα οι καλλιεργούμενες εκτάσεις είναι 160 εκτάρια και θεωρείται η μεγαλύτερη ομάδα καλλιεργητών ιπποφαούς στην Ελλάδα.

   Οι καλλιεργητές της ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ προέρχονται από διαφόρους τομείς της οικονομίας όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, γεωπόνοι κά.

   Οι καλλιέργειες βρίσκονται σε διαφορές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Η καλλιέργεια από τη διαμόρφωση του χωραφιού, τη φύτευση και όλη τη διάρκεια της παραγωγικής ζωής του δέντρου υποστηρίζεται τεχνικά από τους ανθρώπους της ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ.

   Η περίοδος συλλογής είναι η πρωιμότερη στον κόσμο και τα αποτελέσματα παραγωγικότητας θεωρούνται πλέον από τα καλύτερα στον κόσμο όπως και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μοναδικά σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ιπποφαούς (I.S.A.).

   Σύμφωνα με όσα τονίζει ο υπεύθυνος του γεωπονικού τμήματος της ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ Κωνσταντίνος Κόκκινος, η καλλιέργεια ποικιλιών του M.A. LISAVENKO με εξαιρετικά χαρακτηριστικά καρπού σε συνδυασμό με τις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες συντέλεσαν στην δημιουργία ενός μοναδικού καρπού ιπποφαούς στην Ελλάδα με τα εξής χαρακτηριστικά:

   Το χαμηλό κόστος παραγωγής, λόγω αυξημένης ικανότητας συλλογής, που οφείλεται στην έλλειψη αγκαθιών και την παρουσία μίσχου στον καρπό.

   Μοναδικός συνδυασμός εξαιρετικών γευστικών χαρακτηριστικών, μεγέθους και υψηλών ποσοστών βιοενεργών συστατικών το καθιστά εξαιρετικό για επιτραπέζιο Ιπποφαές και για βιομηχανίες τροφίμων, φαρμακευτικών και καλλυντικών.

   Η ποιο πρώιμη παραγωγή στον κόσμο, μέσα Ιουνίου- μέσα Ιουλίου.

   Πιστοποίηση GRASP- GLOBAL G.A.P. και Βιολογική.

   Η διαφοροποίηση του παραγόμενου προϊόντος στην παγκόσμια αγορά προσδίδει, σύμφωνα με τον ίδιο, μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα κερδοφορίας από την καλλιέργεια. Για να καταλήξει τονίζοντας σύμφωνα με τις ευεργετικές του ιδιότητες:

   «Το ιπποφαές Θεωρείται από τις πιο ισχυρές τροφές με αντιοξειδωτική δράση. Τα φρούτα του ιπποφαούς έχουν ένα μοναδικό συνδυασμό βιταμινών Β1, Β2, Β6, Β9, Β12, C, D, E, A, K, ακόρεστων λιπαρών οξέων Ω3, Ω6, Ω9 και του σπανίου Ω7 και άλλων βιοενεργών συστατικών: τοκοφερόλες, φλαβονοειδή, καροτενοειδή, διάφορα αμινοξέα και είναι επίσης πηγή φωσφόρου, καλίου, σιδήρου, κοβαλτίου, μαγγανίου, βορίου, αλουμινίου, πυριτίου, μαγνησίου, και άλλων ιχνοστοιχείων σε συγκεντρώσεις όπου κανένα άλλο φυτό δεν έχει».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα