Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EE: Στις 7 Μαρτίου κλείνει η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την “Επισήμανση των τροφίμων”

ΑρχικήΝέαEE: Στις 7 Μαρτίου κλείνει η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την "Επισήμανση των τροφίμων"
spot_img

Η συγκεκριμένη διαβούλευση για την Επισήμανση των τροφίμων – αναθεώρηση των κανόνων σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται στους καταναλωτές, είχε ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου 2021 και ολοκληρώνεται 07 Μαρτίου 2022  (μεσάνυχτα ώρα Βρυξελλών).

Στόχος της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης είναι να συγκεντρώσει τις απόψεις των πολιτών της ΕΕ και τρίτων χωρών, καθώς και των ενδιαφερόμενων μερών, επαγγελματιών και μη, όσον αφορά τις πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές.

Γιατί διεξάγεται η διαβούλευση

Η παρούσα δημόσια διαβούλευση καλύπτει διάφορες πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές. Η αναθεώρηση αυτή αφορά τη διατροφική επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας, την επισήμανση της καταγωγής και την αναγραφή της ημερομηνίας, οι οποίες αποτελούν βασικές δράσεις της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», καθώς και την επισήμανση των αλκοολούχων ποτών, όπως ανακοινώθηκε στο ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Μια άλλη πρωτοβουλία αφορά τον καθορισμό περιγραμμάτων θρεπτικών συστατικών για τον περιορισμό της χρήσης ισχυρισμών σε τρόφιμα που δεν πληρούν κάποια κριτήρια διατροφικής ποιότητας, όπως ανακοινώθηκε στη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο». Με την παρούσα δημόσια διαβούλευση, οι πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τα κυριότερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σε αυτούς τους τομείς επισήμανσης των τροφίμων, καθώς και με πιθανούς τρόπους υπέρβασης αυτών των εμποδίων.

Απάντηση στο ερωτηματολόγιο

Μπορείτε να συμμετάσχετε σ’ αυτή τη δημόσια διαβούλευση συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο στο διαδίκτυο.

Τα ερωτηματολόγια είναι διαθέσιμα σε ορισμένες ή σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Μπορείτε να υποβάλετε τις απαντήσεις σας σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ.

Για λόγους διαφάνειας, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε δημόσιες διαβουλεύσεις, καλούνται να εγγραφούν στο Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ.

Έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από την Ελλάδα μόλις 21 έγκυρες παρατηρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο