Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

SGAC: Μια Ελληνίδα διατροφολόγος ανάμεσα στους νικητές του Βραβείου Διαστημικών Ηγετών Ευρώπης

ΑρχικήΝέαSGAC: Μια Ελληνίδα διατροφολόγος ανάμεσα στους νικητές του Βραβείου Διαστημικών Ηγετών Ευρώπης
spot_img

Ανακοινώθηκαν από το Space Generation Advisory Council – SGAC ανακοίνωσε τους νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Διαστημικών Ηγετών 2022, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην 6η εκδήλωση E-SGW στις 9-10 Απριλίου 2022 που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό της Κύπρου.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες, και μια Ελληνίδα διατροφολόγος, η Χριστίνα-Αριάδνη Βαλαγκούτη.

Η Χριστίνα-Αριάδνη είναι επιστήμονας διατροφής, παθιασμένη με την ανάπτυξη τροφής για αστροναύτες, για ανθρώπους σε ακραίες συνθήκες και για καταστάσεις αντιμετώπισης καταστροφών.

Ολοκλήρωσε πτυχίο Διατροφής και Διαιτολογίας από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, και αργότερα έλαβε το μεταπτυχιακό της στη Μοριακή Διατροφή & Τοξικολογία από το Wageningen University and Research. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, λειτούργησε στην ομάδα αντιμετρικής άσκησης του ESA, ως ασκούμενη στην ομάδα διαστημικής ιατρικής. Ασχολούμενη με διεπιστημονικές προσεγγίσεις και διατηρώντας τη συνεχή μάθηση σε μεγάλη αξία, απολαμβάνει ιδιαίτερα τον εθελοντισμό για το SGAC. Όλα ξεκίνησαν με τη δημιουργία της υποομάδας “Space Nutrition” του SMLS, η οποία έχει ως στόχο να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης και έμπνευσης στους επιστήμονες διατροφής και τους λάτρεις της διαστημικής διατροφής και να αποδείξει τις δυνατότητες της επιστήμης της διατροφής.

Η ίδια δήλωσε: “Είμαι πολύ ευγνώμων στο SGAC, καθώς ήταν συνεπές στην επίδειξη εκτίμησης προς τα μέλη της και στην παροχή ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη. Η παραλαβή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Space Leader αποτελεί έμπνευση για τη διατήρηση των υψηλών προτύπων και την πληρωμή του!”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο