Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λιγότερη ποσότητα σοκολάτας περιέχουν οι Cadbury, αλλά πωλούνται στην ίδια τιμή

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΛιγότερη ποσότητα σοκολάτας περιέχουν οι Cadbury, αλλά πωλούνται στην ίδια τιμή
spot_img
spot_img

Έχουμε ακούσει για εταιρείες που προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα με περικοπές στην ποσότητα των προϊόντων τους. Πλέον, η εταιρεία Cadbury ανήκει και επίσημα σε αυτή την κατηγορία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η φημισμένη για τις σοκολάτες της Cadbury , έχει μειώσει την περιεκτικότητα στα προϊόντα της ως και 10%.Τα μεγάλα πασχαλινά αυγά της Cadbury είναι έως και 9,7% μικρότερα σε σύγκριση με το 2019 που σημαίνει έως και 25 γραμμάρια λιγότερη σοκολάτα ανά κουτί περίπου 1,36 κιλών. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «συρρίκνωση» και παρατηρείται συχνά σε πολλές εταιρείες τροφίμων, όπως και στη Doritos, η οποία βάζει πλέον 5 λιγότερα πατατάκια στα σακουλάκια της.

Τα τέσσερα μεγάλα πασχαλινά αυγά που αναλύθηκαν έχουν συρρικνωθεί κατά μέσο όρο κατά 16% από το 2018. Ένα πέμπτο πασχαλινό αυγό, το  Double Decker, αφαιρέθηκε από την πώληση, αφού μειώθηκε από 307 γραμμάρια σε 287 γραμμάρια το 2019.Η απώλεια βάρους σημαίνει ότι οι καταναλωτές αγοράζουν έως και 45 γραμμάρια λιγότερη σοκολάτα ανά συσκευασία σε σύγκριση με το 2018 – που ισοδυναμεί με μια ολόκληρη μπάρα.

 Ο Charles Allen, αναλυτής λιανικής στο Bloomberg Intelligence, δήλωσε ότι «Οι κατασκευαστές γνωρίζουν σε ποια τιμή θέλουν οι λιανοπωλητές να πουλήσουν τα προϊόντα τους και πρέπει να υπολογίσουν πώς μπορούν να παραδώσουν ένα προϊόν για να πουλήσουν σε αυτή την τιμή, διατηρώντας το κέρδος τους. Εκεί έρχεται η «συρρίκνωση».

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες τιμές χονδρικής που προκαλούνται από προβλήματα εφοδιασμού, εξαιτίας του COVID και πλέον, τις αυξημένες τιμές σε πρώτες ύλες και ενέργεια. Η Mondelez International, στην οποία ανήκει η Cadbury, δήλωσε αναφορικά με τη μείωση της ποσότητας στα προϊόντα της : «Μερικές φορές χρειάζεται να μειώσουμε το μέγεθος ή το βάρος ενός προϊόντος για να μπορέσουμε να το διατηρήσουμε ανταγωνιστικό».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα