Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικό μέλι: Ένας διατροφικός θησαυρός!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕλληνικό μέλι: Ένας διατροφικός θησαυρός!
spot_img
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε πρόσφατο άρθρο ανασκόπησης, μελετήθηκαν οι φαινολικές ενώσεις που υπάρχουν σε μονοποικιλιακές ετικέτες μελιών. Η μελέτη έγινε με διάφορα κριτήρια ταξινόμησης: το βοτανικό είδος, τις τάξεις των φαινολικών ενώσεων αλλά και την αναλυτική τεχνική που χρησιμοποιήθηκε. Βρέθηκαν συνολικά 161 φαινολικές ενώσεις. Στο παρακάτω σχήμα φαίνονται οι μελέτες ανά χώρα και ανά είδος στην Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική. Στην Ελλάδα έχουν γίνει 13 τέτοιες μελέτες.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την μελέτη εδώ. H μελέτη τονίζει την υψηλή διατροφική αξία του μελιού και θα είναι χρήσιμο να αξιοποιηθεί στην προώθηση του ελληνικού μελιού.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα