Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σοκολάτα με σαλμονέλα: Ανάκληση 100 προϊόντων στις ΗΠΑ – Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες και στην Αυστραλία

ΑρχικήΝέαΣοκολάτα με σαλμονέλα: Ανάκληση 100 προϊόντων στις ΗΠΑ - Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες και στην Αυστραλία
spot_img

Η μεγάλη σοκολατοβιομηχανία Strauss Israel αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα επιμόλυνσης με Salmonella στο εργοστάσιό της στο Ισραήλ. Αναγκάστηκε να κλείσει τη μονάδα, ανακαλώντας όλα της τα προϊόντα.

Όπως φαίνεται, το θέμα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού σύμφωνα με την από 28 Απριλίου ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων – FDA, η εταιρεία προχωράει σε μια νέα, μεγάλη ανάκληση προϊόντων και στις ΗΠΑ.

Συνολικά ανακαλούνται 101 κωδικοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα προϊόντα: Elite Chocolate, Κέικ, Γκοφρέτες, Ενεργειακά Σνακ Σιτηρών, Ενεργειακά Κέικ Ρυζιού Σοκολάτας, Τσίχλα Toffee, συμπεριλαμβανομένων όλων των κωδικών προϊόντων που διατίθενται επί του παρόντος στην αγορά των ΗΠΑ, εκτός από τα είδη καφέ Elite.

Παράλληλα, η Food Safety Australia – New Zealand ανακοίνωσε στις 28 Απριλίου πως ανακαλούνται από την εταιρεία Benedikt Εισαγωγές Ptd Ltd όλες οι παρτίδες από πολλά προϊόντα ζαχαροπλαστικής Elite της Strauss, συμπεριλαμβανομένων των: Elite Σοκολάτα, Elite Κέικ, Elite Γκοφρέτες, Energy Grain Σνακ, Ενεργειακή Σοκολάτα Κέικ Ρυζιού, Τσίχλα και Toffee. Τα προϊόντα διατίθενται προς πώληση σε εθνικό επίπεδο από τις αλυσίδες Coles, Woolworths, IGAs, 7/11, Independent Kosher stores και Milk bars.

Τα ανακαλούμενα προϊόντα ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με Salmonella, έναν μικροοργανισμό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα και σε άλλα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα υγιή άτομα που έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα συχνά εμφανίζουν πυρετό, διάρροια (η οποία μπορεί να είναι αιματηρή), ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η σαλμονέλλωση μπορεί να οδηγήσει τον βακτήριο να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει πιο σοβαρές ασθένειες όπως αρτηριακές λοιμώξεις (π.χ. μολυσμένα ανεύρυσμα), ενδοκαρδίτιδα και αρθρίτιδα.

Τα προϊόντα Elite της Strauss έχουν διανεμηθεί στην αγορά Kosher σε εθνικό επίπεδο, αλλά και απευθείας στους πελάτες μέσω Amazon.com, Fresh Direct, Passover.com και όλων των διαδικτυακών ιστότοπων λιανικής πώλησης.

Τα προϊόντα ανακαλούνται καθώς παρασκευάστηκαν σε εγκατάσταση στην οποία εντοπίστηκε Salmonella στη γραμμή παραγωγής καθώς και στην υγρή σοκολάτα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των τελικών προϊόντων.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ ασθένειες που να σχετίζονται με την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων, όμως στο Ισραήλ 2 παιδιά και ένας 27χρονος χρειάστηκαν νοσοκομειακή βοήθεια έπειτα από τα επίμονα συμπτώματα που ανέπτυξαν.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπλήρωση της βιταμίνης D Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Trinity College Dublin, ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα της επίτευξης της βέλτιστης κατάστασης βιταμίνης D σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Παρά τη σημαντική έρευνα σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες της βιταμίνης D, τα επίπεδα ανεπάρκειας βιταμίνης D παραμένουν υψηλά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Nutrition [Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024]. Η Δρ Margaret M. Brennan, βοηθός ερευνητή, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Trinity College και πρώτη συγγραφέας, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές διαφορές στα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και να συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος της έλλειψης βιταμίνης D για την υγεία του πληθυσμού". Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK,) και για κάθε άτομο, υπολόγισαν την εξατομικευμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού επιπέδου υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB), το οποίο είναι το μήκος κύματος του ηλιακού φωτός που προκαλεί τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της βιταμίνης D και των αλληλεπιδράσεών τους αποκάλυψε νέες γνώσεις. Η πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η περιβαλλοντική UVB αναδεικνύεται σε κρίσιμο προγνωστικό παράγοντα της κατάστασης της βιταμίνης D, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δέχεται σχετικά λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Η δεύτερη είναι ότι η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το επίπεδο χοληστερόλης και η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης D επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ανταποκρίνονται στην UVB. Για παράδειγμα, καθώς αυξάνεται ο ΔΜΣ και η ηλικία, μειώνεται η ποσότητα της βιταμίνης D που παράγεται ως απόκριση στην UVB. Η καθηγήτρια Lina Zgaga, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και κύρια ερευνήτρια, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές συνέπειες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη απομάκρυνσης από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, προς εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της κατάστασης της βιταμίνης D". Η Rasha Shraim, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και συν-κυρίαρχος της μελέτης δήλωσε: "Η μελέτη μας αναδεικνύει επίσης την επίδραση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας οι φυσικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι η προσέγγισή μας ενθαρρύνει τους μελλοντικούς ερευνητές και τους φορείς δημόσιας υγείας να ενσωματώσουν αυτούς τους παράγοντες στο έργο τους για την υγεία και τις ασθένειες". Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι το χειρόγραφό τους θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα