Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Πως αντιλαμβάνονται οι καταναλωτές το υγιεινό φαγητό

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΈρευνα: Πως αντιλαμβάνονται οι καταναλωτές το υγιεινό φαγητό
spot_img

Σε έρευνα του International Food Information περισσότεροι από 1.000 καταναλωτές αποτύπωσαν τη δική τους «ορολογία» για τις υγιεινές τροφές, καθώς και τα δικά τους υγιεινά διατροφικά μοτίβα.

Πώς οι καταναλωτές ορίζουν την υγιεινή διατροφή και το υγιεινό φαγητό προσπάθησε να αποτυπώσει το  International Food Information Council 2021 Food & Health Survey σε έρευνά του. Στην έρευνα, 1.014 Αμερικανοί ηλικίας 18-80 ετών αποτύπωσαν τη δική τους «ορολογία» για τις υγιεινές τροφές, καθώς και τα δικά τους υγιεινά διατροφικά μοτίβα.

Ορισμός του υγιεινού φαγητού

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα 27% των συμμετεχόντων ορίζει το υγιεινό φαγητό ως αυτό που περιλαμβάνει ορισμένους «συμμάχους» ωφέλιμους για την υγεία, όπως φρούτα και λαχανικά, ενώ το 25% θεωρεί πως μια υγιεινή δίαιτα συνιστά η απουσία ανθυγιεινών παραγόντων, όπως fast food. Ένα άλλο 25% των ερωτηθέντων θεωρεί πως υγιεινό φαγητό θεωρείται απλά αυτό που είναι «καλό για εμάς» και τον οργανισμό.

Πώς ορίζεται ένα υγιεινό διατροφικό μοτίβο

Όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες, οι συμμετέχοντες κατέληξαν πως μια δίαιτα με οφέλη στην υγεία και τον οργανισμό αποτελείται από 3 βασικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, το να τρώει κανείς σωστές μερίδες, έπειτα το να αποφεύγει τις επεξεργασμένες τροφές και να αναμειγνύει πολλές διαφορετικές ωφέλιμες τροφές.

Διατροφικές συμπεριφορές

Όσον αφορά περαιτέρω ευρήματα, το 73% δήλωσε πως αισθάνεται αυτοπεποίθηση σχετικά με το πώς επιλέγει υγιεινά φαγητά, ενώ παράλληλα το 68% θεωρεί εύκολη την ανάπτυξη ενός υγιεινού μοτίβου διατροφής και την προετοιμασία ενός καλής ποιότητας γεύματος. Στο κομμάτι των ετικετών στα τρόφιμα, το 67% μπορεί εύκολα να καταλάβει πόσο υγιεινό είναι ένα τρόφιμο βάσει της συσκευασίας. Παράλληλα το 20% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναζητά ενεργά δίαιτες και τροφές βάσει του θετικού αντικτύπου τους στην υγεία. Τέλος, το 60% ανέφερε πως απλά προσπαθεί γενικότερα να τρώει υγιεινά στην καθημερινότητά του.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα