Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥΠΑΑΤ: Μέχρι τις 11 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Πράσινος Τρύγος»

ΑρχικήΝέαΥΠΑΑΤ: Μέχρι τις 11 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Πράσινος Τρύγος»
spot_img

Το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί στη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών προκειμένου οι εκμεταλλεύσεις τους να καταστούν οικονομικά βιώσιμες. Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 5 Μαΐου, έως τις 11 Μαΐου 2022.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος  Γεωργαντάς, στο πλαίσιο αποκατάστασης της ισορροπίας  μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αμπελοοινική αγορά, θέτει σε ισχύ το πρόγραμμα του μέτρου πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος) για το έτος 2022 ( Φ.Ε.Κ. : Β 2192 – 04.05.2022 στις 05.05.2022).

Το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί στη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών προκειμένου οι εκμεταλλεύσεις τους να καταστούν οικονομικά βιώσιμες.

Το συνολικό ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος της πρώιμης συγκομιδής για το έτος 2022 καθορίζεται σύμφωνα με το «Εθνικό Πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2019-2023» σε 500.000 ευρώ.

Ως «πρώιμη συγκομιδή» νοείται η ολική καταστροφή ή απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει με επακόλουθο εκμηδενισμό της απόδοσης της σχετικής έκτασης.

Δικαιούχοι της στήριξης του προγράμματος είναι οι αμπελουργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, που εκμεταλλεύονται έκταση αμπελοκαλλιέργειας με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, υπό την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω πρόσωπα είναι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο και στα οποία καλλιεργούνται οι προβλεπόμενες ποικιλίες.

Η ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται με αίτηση των ενδιαφερομένων στις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής. Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 5 Μαΐου, έως τις 11 Μαΐου 2022.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.

Θάνατοι από τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο

Οι τροφικές δηλητηριάσεις στα νοσοκομεία, είναι ένας υποτιμημένος αλλά υπαρκτός και σοβαρός κίνδυνος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα