Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαπίζουν τα σταφύλια των Αυστραλών παραγωγών

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣαπίζουν τα σταφύλια των Αυστραλών παραγωγών
spot_img

Η δασμολογική διαμάχη μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας έχει οδηγήσει στο σάπισμα πολλών τόνων σταφυλιών και τους Αυστραλούς παραγωγούς σε αδιέξοδο.

Η κινέζικη αγορά για το εισαγόμενο από την Αυστραλία κρασί, έχει μειωθεί κατά 97%, ως αποτέλεσμα των υψηλών δασμών που έχουν τεθεί σε ισχύ από το 2020. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα πλεόνασμα σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού, τα οποία σαπίζουν ανεκμετάλλευτα. Πολλοί οινοπαραγωγοί, λοιπόν, σε περιοχές της Αυστραλίας αντιμετωπίζουν μεγάλο ζήτημα, με μεγάλο μέρος της παραγωγής τους να πηγαίνει χαμένο.

Σύμφωνα με το thedrinksbussiness, οι συνολικές εξαγωγές αυστραλιανού κρασιού μειώθηκαν κατά 26% έως τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, εκτός των εξαγωγών προς την Κίνα, σημειώθηκε στην πραγματικότητα αύξηση 7% σε όρους αξίας για τους οινοποιούς της χώρας, ύψους 2,03 δισεκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων. Το εμπάργκο της Κίνας στο αυστραλιανό κρασί είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια υπερπροσφορά, την οποία οι παραγωγοί αγωνίζονται να πουλήσουν για να μην πάει χαμένη η παραγωγή τους.

 Σε άλλες περιπτώσεις, οι παραγωγοί αναγκάζονται να απορρίψουν τη σοδειά τους, σε μια περίοδο που ο τρύγος (για το 2022) έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες ποιότητας, μετά από ικανοποιητικές βροχοπτώσεις. Παρόλα αυτά, ορισμένα οινοποιεία κατάφεραν να παρακάμψουν τους  κινεζικούς δασμούς. Για παράδειγμα, το οινοποιείο Penfolds άλλαξε την προέλευση της μάρκας κρασιού Rawson’s Retreat σε Νοτίου Αφρικής, για να αποφύγει το μποϊκοτάζ και να συνεχίσει τις συναλλαγές με την Κίνα. Ωστόσο, οι καλλιεργητές παραμένουν χωρίς ιδιαίτερο όφελος από αυτές τις στρατηγικές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο