Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μία περίεργη ιστορία…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜία περίεργη ιστορία...
spot_img

Μια περίεργη ιστορία επιμόλυνσης ζωοτροφής δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στην Ιρλανδία.

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Μια δημοφιλής ζωοτροφή για άλογα, η Gain Equine Nutrition που παράγεται από την Glanbia Foods Ireland, βρέθηκε επιμολυσμένη με μια απαγορευμένη για τα άλογα ένωση, την ζιλπατερόλη (zilpaterol), το 2020.

Η εταιρεία που έχει τα άλογα κούρσας (Coolmore Stud) στα οποία βρέθηκε αυτή η ένωση έκανε αγωγή εναντίον της εταιρείας Glanbia Foods Ireland. Αυτή η επιμόλυνση οδήγησε την Coolmore Stud να αποσύρει τα άλογά της από πολλούς αγώνες με μεγάλα χρηματικά έπαθλα

Η ζιλπατερόλη είναι ένα αναβολικό στεροειδές και χρησιμοποιείται για την πάχυνση αγελάδων αλλά είναι απαγορευμένη στην ΕΕ για όλα τα ζώα της τροφικής αλυσίδας αλλά και για τα άλογα κούρσας.

Τον περασμένη Μάρτιο, η Glanbia Foods έκανε αγωγή κατά της εταιρείας που της προμηθεύει τις μελάσες. Η Glanbia Foods ισχυρίζεται ότι έχασε €9.000.000.

Επιμύθιο: θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σχολαστικοί στην παρακολούθηση των πρώτων υλών μας μιας και στο 99.9% των περιπτώσεων, οι χημικοί κίνδυνοι προέρχονται από τις πρώτες ύλες.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα